Mar 22, 2016

ABB och Rexel i samarbete kring produkter till livsmedelsindustrin


Samarbetet omfattar initialt tre områden: rostfria motorer, frekvensomriktare och lager. Mässan Food Chain Nordic 2016 som hålls i Malmö 6-7 april är startskottet för samarbetet där båda företagen är representerade i samma monter.

ABB och Rexel har tecknat ett partneravtal som innebär att Rexel säljer ABB:s rostfria motorer och frekvensomriktare som riktar sig mot livsmedelsindustrin. Målet med samarbetet är att tillsammans arbeta för att öka kontaktytorna med livsmedelsbranschen och kunna erbjuda energieffektiva och tåliga produkter som ger högre produktivitet och minimerar risken för kontraminering för företag inom livsmedelsbranschen.

”Ett driftstopp i livsmedelsindustrin beror ofta på att motorerna ute i produktionen inte uppfyller de krav som ställs vilket i sin tur kan leda till stora underhållskostnader och ökad risk för kontaminering. Det kan ABB och Rexel nu råda bot mot”, säger Mika Alakotila, säljare ABB, Svensk försäljning.

Lagerläggningen av motorerna hos Rexel innebär för kunderna att de själva inte behöver lagerhålla några produkter. Rexel ger dig tryggheten att få snabba leveranser om något oförutsett händer och utformar kundunika paketlösningar anpas­sade efter kundens behov.

”Vi hjälper dig som livsmedelskund att skydda dina processer genom att erbju­da skräddarsydda paketlösningar. Med lokal närvaro förenklar vi din vardag”, säger Magnus Granath, ansvarig KAM Industri på Rexel.

Motor som är konstruerad för att fungera under svåra förhållanden
IE3-motor med kapsling i rostfritt stål som tål högtrycksspolning. Motorer i rostfritt stål ger överlägset skydd mot högtrycksspolning, samtidigt som de har funktioner för säker drift och låg ägandekostnad. SSE-motorn är specifikt konstruerad för livsmedels- och dryckesindustrin och erbjuder en mängd funktioner som ger ökad livslängd i dessa krävande miljöer.

Fördelar med frekvensomriktare
Frekvensomriktaren ACS355 har hög kapslingsklass (IP66/67) vilket innebär att de är hållbara och tål att spolas av med vatten och högt tryck. Det gör dem lätta att rengöra vilket i sin tur medför minskad kontamineringsrisk. Båda modellerna av frekvensomriktarna ACS355 och ACS580 (IP55) är konstruerade för att vara snabbast på marknaden, sett till installation, parameterinställning och idrifttagning. Omriktarna är användarvänliga trots de många funktionerna, som Safe Torque Off (STO) och sekvensprogram som minskar behovet av extern styrelektronik.

Mekaniska kraftöverföringsprodukter
Quantis Ultra Kleen är utformad för att tåla upprepad högtrycksspolning, med branschledande högkvalitativa tätningar och skyddsplåtar för lagren och livsmedelssäker produktion.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT