RobotX Center

RobotX Center. Illustration: ABB.

Mar 22, 2021

ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotar


Nytt samarbete och en donation på 2,5 miljoner CHF ska positionera Schweiz som ett av världens ledande nav inom robotforskning.

ABB och ETH Zürich, ett ledande forskningsuniversitet i Schweiz, bygger vidare på långvariga relationer inom flera olika discipliner och har utökat samarbetet till robotforskning som en del av ETH:s strategiska projekt RobotX. RobotX lanserades 2019 och syftar till att positionera ETH bland de främsta robotforskningsinstitutionerna i världen.

Som en del i RobotX industrianknytningsprogram kommer ABB:s affärsområde Robotics & Discrete Automation att stötta ETH:s ambitiösa projekt med dess ledande interna robotexpertis för att kombinera kompetenser på en plattform som syftar till att utbilda nya talanger och attrahera experter runt om i världen att satsa på ett antal olika framtida teknologier, bland annat mobil robotteknik.

”Vi är glada över att kunna samarbeta med ETH eftersom de konsekvent rankas bland de främsta universiteten inom naturvetenskap och teknik i världen. Vårt samarbete utvidgar vårt globala ekosystem för innovationer, stöttar vårt engagemang med de skarpaste hjärnorna för att satsa på framtidens robotar och frigöra potentialen med automation för våra kunder”, säger Sami Atiya, chef för ABB:s affärsområde Robotics & Discrete Automation.

”Ett nära samarbete mellan ETH och industripartners som ABB Robotics är avgörande för att etablera Schweiz som ett ledande nav inom robotforskning. Med RobotX möjliggör vi både tvärvetenskaplig forskning på ETH samtidigt som vi etablerar nya sätt att samarbeta med ett industrianknytningsprogram, öppet labbutrymme och sabbatsprogram för forskare från våra industripartners”, säger Prof. Dr. Joël Mesot, rektor för ETH Zürich.

Samarbetet mellan ABB Robotics och ETH bygger på ett befintligt samarbete med ABB som lanserades 2014. För att utöka det första tioåriga samarbetet med ETH har ABB nu donerat 2,5 miljoner CHF för att stötta RobotX-projektet.

ABB arbetar redan med ETH ifråga om universitetets forskning inom robottillverkning inom arkitektur och konstruktion och hjälpte till att bygga upp världens första laboratorium för digital tillverkning i arkitektur av samarbetande robotar på ETH:s Institute of Technology in Architecture. Tillsammans med ETH ingår ABB också i ett projekt som lanserats av Schindler, en av världens ledande leverantörer av hissar och rulltrappor, för ett automatiserat, fristående opererande robotinstallationssystem för hissar som syftar till att förbättra kvaliteten och underlätta arbetsförhållandena för hissinstallatörer.

ABB är engagerade i att stötta och arbeta tillsammans med över 100 universitet som ETH som en del av företagets teknikekosystem. Dessa samarbeten är ytterst värdefulla när det gäller att stärka banden mellan den akademiska världen och industrin, något som är avgörande för framtida innovationer och anställning av studerande. ABB:s långvariga relation med ETH inbegriper bidrag med teknologi, samarbeten med spinoff-företag från universitetet och samarbeten med universitetet om att föra ut utbildning till utvecklingsländer.

ABB
ETH



Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT