Foto: ABB.

Feb 26, 2020

ABB och Covariant inleder samarbete om autonoma robotlösningar


Silicon Valley-startupen har en banbrytande AI-programvara som möjliggör för ABB att lansera en helt autonom griplösning. Se filmen.

ABB, världens största leverantör av industrirobotar, tillkännager att företaget tillsammans med Silicon Valleys AI-startup-företag Covariant inleder ett samarbete om att lansera AI-robotlösningar med början i en helt autonom expedieringslösning för lagerorder.

Covariant har vunnit ABB:s globala tävling om att hitta en ledande AI-partner för samutveckling av intelligenta robottekniker. Företaget har en banbrytande AI-programvara som möjliggör för ABB att lansera en helt autonom griplösning.

De båda företagen har en gemensam vision om intelligenta robotar som arbetar parallellt med människor i dynamiska miljöer och tillsammans lär sig och förbättras för varje uppgift som slutförs, skriver ABB i ett pressmeddelande.

Den första AI-lösningen för logistik har redan installerats och är under inlärning vid Active Ants expedieringscenter för e-handel i Nederländerna

E-handel öppnar för nya tillämpningar

Den snabba globala tillväxten inom e-handelssektorn har lett till att ABB har identifierat en betydande möjlighet för AI-robotlösningar inom många skilda tillämpningar som logistik, lager och sortering av paket och brev. De globala intäkterna inom e-handeln förväntas öka med över 50 procent de kommande fem åren, från 1,7 triljoner euro 2019 till 2,6 triljoner euro 2024, enligt Statista.

ABB drog 2019 igång en global tävling för att bedöma hur 20 ledande startup-företag inom AI-teknik kunde hitta lösningar för 26 verkliga utmaningar inom plockning, packning och sortering. Syftet var att förstå om AI är tillräckligt moget för att helt kunna frigöra potentialen för robotar och automatisering. ABB sökte också en teknikpartner med vilken man skulle kunna samutveckla en robust AI-lösning som stöttar autonom materialhantering och möjliggör för robotarna att hantera artiklar med oändliga variationer.

Covariant Brain är en universell AI med vilken robotar kan se, slutleda och agera i världen runt om dem och utföra arbetsuppgifter som är alltför komplexa och varierade för traditionellt programmerade robotar. Med Covariants programvara kan robotarna engageras i förstärkningsinlärning: de får själva anpassa sig till nya arbetsuppgifter genom försök och misstag och därigenom konstant utöka antalet olika föremål de kan plocka.

-Vårt samarbete med Covariant ingår i vår strategi att expandera till nya tillväxtsektorer som distribution och e-handel och utnyttja skalningspotentialen inom dessa områden. Genom en kombination av artificiell intelligens och våra robotar öppnar vi upp för helt nya möjligheter och tillämpningar i en mängd olika industrier, säger Sami Atiya, chef för ABB-verksamheten Robotics & Discrete Automation.

-Om vi ska få den artificiella intelligensen att utvecklas behöver vi nu plocka ut tekniken från labben och tillämpa den i den verkliga världen. Vi är glada över att få arbeta tillsammans med ABB för att skapa AI-robotlösningar för kunder i hela världen, säger Peter Chen, koncernchef och medgrundare av Covariant.

Den första installationen av AI-lösningen från ABB och Covariant håller redan på att driftsättas hos Active Ants (en del av bpost group), ledande leverantör av expedieringstjänster inom e-handel för webbaserade företag i Utrecht i Nederländerna.

ABBLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT