Apr 27, 2016

ABB och Aker Solutions i ny allians för utveckling av undervattensteknik


Den nya samarbetet ska ta undervattenslösningar för olje- och gasindustrin till nya nivåer.

ABB och Aker Solutions tillkännagav idag ett samarbetsavtal om att med gemensamma styrkor inom undervattens-, kraft- och automationsteknik utveckla undervattenslösningar som stärker den globala olje- och gasindustrin.

Samarbetet ska kombinera ABB:s ledande undervattensteknik inom kraft och automation med Aker Solutions spetskompetens för att ta fram lösningar som gör kundernas olje- och gasproduktion effektivare, tillförlitligare och mer flexibla. Målet är att förbättra styrningen och kraftförsörjningen av produktionsutrustning på havsbotten via applikationer på land eller plattformar, vilket sänker kostnaderna och skapar en bättre ekonomi för oljefält utan närhet till befintlig infrastruktur.

”Kraft och automation är avgörande för att förbättra effektiviteten i kompression och andra lösningar för att öka olje- och gasutvinningen från fält på havsbotten”, säger Peter Terwiesch, global chef för ABB:s division Process Automation. ”Samarbetet är en del av vår Next Level strategi som innebär att vi ingår i partnerskap som sammanför viktig expertis och teknik i syfte att skapar värde för våra kunder och som stärker våra undervattensbaserade kraft- och automationslösningar.” 

”Det här samarbetet bygger på vår relation med ABB, ett företag med dokumenterade meriter inom banbrytande teknikutveckling för undervattensproduktion”, säger Alan Brunnen, chef för Aker Solutions undervattensverksamhet. ”Tillsammans ska vi fokusera på utveckling av teknik för en ökad och mer hållbar fossil utvinning och hjälpa våra kunder att minska sina kostnader genom att effektivisera befintliga undervattenslösningar.”

Det nya avtalet är ett resultat av flera års samarbete kring banbrytande projekt som leveransen av världens första undervattensbaserade kompressionssystem till Statoils fält i Åsgard utanför Norges kust, 2015. Inledningsvis ska samarbetet fokusera på utveckling av effektivare och billigare kompressionssystem med kortare leveranstider.”

Samarbetet, som får sitt säte i Oslo, tar sikte på globala affärsmöjligheter utifrån de båda företagens närvaro på marknaden för olje- och gasproduktion världen över.
    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    108
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT