Koncernchef Ulrich Spiesshofer. Foto: ABB.

Oct 4, 2016

ABB + Microsoft = sant


- Detta samarbete kommer att ge unika fördelar till våra kunder inom energi, industri, transport och infrastruktur, där vi bygger på den sammanlagda styrkan hos Microsoft och ABB, säger ABB:s CEO Ulrich Spiesshofer.

ABB och Microsoft Corp presenterade idag ett strategiskt samarbete för att hjälpa industrikunder att skapa nytt värde med digitala lösningar. Kunderna kommer att kunna dra nytta av den unika kombinationen av det intelligenta molnet Microsoft Azure och ABB:s djupa branschkunnande och omfattande portfölj av industrilösningar.

Båda parter är engagerade i att möjliggöra den digitala omvandlingen i kundsegment som robotteknik, marina tillämpningar och hamnar, elfordon och förnybar energi. Genom att välja molnet Microsoft Azure som integrerad anslutningsplattform får ABB:s kunder nu tillgång till en molnstruktur i storföretagsklass där man kontinuerligt investerar miljardbelopp i dollar.

”Tillsammans med ABB tillhandahåller vi industrikunderna den digitalteknik och molnplattform som behövs för att alla människor, team och affärssystem i en organisation ska kunna få nya insikter och stimulera till snabbare beslutsfattande för att fånga upp ny tillväxt och nya möjligheter”, säger Satya Nadella, CEO på Microsoft.

”Detta samarbete kommer att ge unika fördelar till våra kunder inom energi, industri, transport och infrastruktur, där vi bygger på den sammanlagda styrkan hos Microsoft och ABB”, säger ABB:s CEO Ulrich Spiesshofer. ”Vi bygger vidare på vår installerade bas med över 70 miljoner uppkopplade enheter och mer än 70 000 digitala styrsystem, och nästa steg är att utveckla en av världens största molnplattformar för industrin.”

Erbjudandet ABB Ability, som presenteras idag, kombinerar ABB:s portfölj av digitala lösningar och tjänster inom alla kundsegment och stärker därmed ABB:s ledarskap inom energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB:s nya integrerade molnplattform kommer att vara en viktig faktor för ABB Ability och förväntas skapa ett stort, öppet, digitalt industriellt ekosystem för kunder, partners, leverantörer och utvecklare.

ABB och Microsoft kommer tillsammans att accelerera digitala lösningar som kommer att förbättra kundernas produktivitet genom att öka drifttiden, hastigheten och avkastningen. I och med att ABB standardiserar sin plattform på Azure och utvidgar ledarskapet inom energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen kommer företaget att till fullo dra nytta av Azures tjänster som Azure IoT Suite och Cortana Intelligence Suite för att kapitalisera på insikter man inhämtat på alla nivåer – från enhet till system, till företag, till moln.

ABB och Microsoft har ett långvarigt och framgångsrikt samarbete och har levererat transformerande helhetslösningar inom flera områden som robotteknik, smarta elnät, marina tillämpningar och hamnar samt snabbladdningsinfrastruktur för elfordon.

Foto: ABB, CEO Ulrich Spiesshofer.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT