Aug 29, 2016

ABB levererar till Storbritanniens kraftfullaste landbaserade vindkraftpark


2016-08-29 – Trådlöst kommunikationssystem ska garantera hög säkerhet vid Pen y Cymoedd vindkraftpark

ABB ska tillhandahålla ett trådlöst kommunikationssystem för att ansluta CCTV-kameror (closed-circuit television) vid två nya elkraftsanläggningar som företaget levererar till vindkraftparken Pen y Cymoedd, i södra Wales, som är under uppförande av Vattenfall. Projektet, som omfattar totalt 76 vindturbiner och till vilket ABB också tillhandahåller nätanslutning och infrastruktur för kraftöverföring, ska stå klart senare i år och blir den största landbaserade vindkraftparken i England och Wales med en effekt på upp till 228 megawatt (MW).

De två nya elkraftsanläggningarna ska höja spänningen från 33 till 400 kilovolt (kV), klar för att matas in till National Grid i en ny 400 kV elkraftsanläggning. Stolpmonterade CCTV-kameror runt inhägnaden av de båda elkraftsanläggningarna ska kopplas till ett mycket robust trådlöst mesh-nätverk som använder ABB:s trådlösa routers. De två anläggningarna kommer att vara ihopkopplade via optisk fiberkabel och anslutna till ett kontrollrum utrustat med video för registrering och övervakning.

”Vår avancerade trådlösa nätverkslösning säkerställer att dataöverföringen effektivt, genom intelligenta routers, styrs till dit det finns överföringkapacitet i nätverket, säger Massimo Danieli, chef för ABB:s verksamhet Grid Automation inom divisionen Power Grids. ”Detta minimerar fördröjningar och ger användarna överblick och kontroll i realtid av deras anläggning. Detta är ännu ett exempel på ABB:s tillämpning av Internet of Things, Services and People – en nyckelkomponent i vår strategi Next Level.”

Fysisk säkerhet och cybersäkerhet är av kritisk betydelse för kraftbolagens kommunikationsnätverk. ABB:s trådlösa routers är konstruerade för att klara nästan all form av fysisk påfrestning, ett krav när routers rutinmässigt ska installeras ute på fältet. Allt eftersom nätverket växer kan varje smart router automatiskt konfigurera om sig själv, vilket gör det förhållandevis enkelt att bygga ut nätverket. Mesh-designen ger en inbyggd tillförlitlighet eftersom att nätverket kan hantera strömavbrott genom sömlös omdirigering av data.

I tillägg till det trådlösa kommunikationssystemet levererar ABB också ställverk, transformatorer och utrustning för stationsautomation enligt IEC 61850. ABB:s högteknologiska kontrollsystem MicroSCADA och reläskyddsprodukter i familjen RelionTM, kommer att användas i kombination med STATCOM lösning (Voltage Source Converter based reactive power compensation) för att kontrollera och reglera utmatningen från vindturbinerna och därmed säkerställa att de rigorösa kraven på elkvalitet som gäller för National Grid uppfylls.

abbLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT