Foto: ABB.

Mar 29, 2019

ABB laddar upp för Hannovermässan 1-4 april


Med framtidens fabrik och ett koncept för e-mobilitet kommer ABB att visa möjligheterna med smart digital teknik. ABB är även en av tre nominerade till prestigefyllda Hermes Award.

Vid årets Hannovermässa kommer ABB att ge en inblick i de banbrytande teknologier för samarbete och digitalisering som ligger till grund för företagets omvandling till en ledare fokuserad på digitala industrier. Det nya ABB är format i fyra affärsområden som erbjuder innovativa lösningar inom Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation. Varje affärsområde är ledande på sin marknad och kommer att erbjuda ett enda gränssnitt till kunderna, maximera närhet och hastighet.

-        Framtidens fabrik visar hur ABB gör masskundanpassning till verklighet idag 

-        Innovativa digitala ABB Ability™-lösningar förbättrar produktiviteten inom alla branscher 

-        Första lösningen från partnerskapet med Dassault Systèmes visas, inklusive avancerad digital tvillingteknik 

Sverige äntrar i år scenen som Hannovermässans partnerland 2019. Med sitt svenska arv från 1883 är ABB stolt över att presentera världsledande smarta industrilösningar i sin egen monter samt i den svenska paviljongen Sweden Co-Lab, som visar Sverige som ett växthus för samarbete och innovation. Ett bevis på ABB:s innovationsstyrka är att ABB tillsammans med Volvo driver mässans första utsläppsfria transporttjänst för att smidigt ta besökare runt på mässområdet.

Banbrytande tekniker visas på Hannovermässan i Tyskland i år och inkluderar framtidens fabrik som är ABB:s svar på trenden med masskundanpassning som sveper över industrin.

Fabriken som visas har en produktionslina som tillverkar armbandsklockor styckevis i realtid. Sådan flexibilitet är avgörande för att tillverkarna snabbt ska kunna ta skräddarsydda produkter och lösningar till marknaden. En rad av ABB: s flexibla och effektiva digitala produkter för tillverkning gör det möjligt: ​​samarbetsrobotarna YuMi® erbjuder oöverträffad precision vid montering, medan SuperTrak flexibla transportsystem orkestrerar den exakta förflyttningen av delar från en station till en annan.

ABB Ability™, den gemensamma digitala plattformen som erbjuder skräddarsydda lösningar inom ABB, kommer att visas på Hannovermässan. ABB Ability™ nyttjar krafterna i nätverksanslutning och dataanalys för att leverera större värde för kunderna. ABB Ability™ Connected Services - en av ABB:s över 210 digitala lösningar - är ett system som övervakar produkters status och prestanda, vilket ökar produktiviteten genom att säkerställa proaktivt underhåll, snabbare svar och återställningstid. ABB Ability™ kommer i framtiden att bygga på autonom teknik och artificiell intelligens för att hjälpa industriella system att anpassa och lära sig i komplexa, datarika miljöer.

Produkter och höjdpunkter:

-        Framtidens fabrik (robotcell med B&R-komponenter)

-        ABB Ability ™ Connected Atomizer

-        Utökad laddningsportfölj: DC wallbox och Terra 54 DC-snabbladdare

-        Solid state circuit breaker

-        Utökad miljöeffektiv portfölj för MV switchgear

-        Icke-invasiv temperaturgivare (NiTemp, nominerad till Hermes Award)

-        Första kommersiella lösningen för Modular Automation baserad på Plug & Produce

-        ABB Ability™ Condition Monitoring for Digital Powertrain, inklusive ABB Ability™ Smart Sensor för kullager

-        Säkra lösningar för livsmedelsindustrin

-        SF6-fri 145 kV Live Tank Breaker

-        Digital Generator Circuit Breaker

ABB, som har deltagit i Hannovermässan i 70 år, har listats som en av de tre nominerade till det eftertraktade Hermes Award för excellens inom industriteknik. Priset, som kommer att delas ut under Hannovermässans öppningsceremoni den 31 mars, belönar enastående produkter, innovationer och lösningar som visas för första gången på mässan.

Läs mer om de nominerade till Hermes Award.

ABBLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT