Foto: ABB

May 5, 2017

ABB laddar för framtiden på Elfack


År 2030 ska det enligt prognos från Power Circle finnas omkring en miljon elfordon i Sverige och det är mycket viktigt att antalet laddare växer lika fort.

ABB erbjuder laddare för såväl privata som offentliga miljöer. På sina 500 kvm på Elfack 2017 visar ABB bland annat snabbladdning, högeffektsladdning och en laddinsats som förvandlar bilvärmarcentraler till elbilsladdare, i monter B04:22. Vill du veta mer om ABB:s utbud så surfa in på www.abb.se/laddning-elfordon .

Detta visar ABB på mässan:

 • Laddstation för snabbladdning, för de som vill vara med och bygga Sveriges laddinfrastruktur. Snabbladdarna kombinerar maximal säkerhet och flexibilitet genom många anpassningsmöjligheter.
 • Framtidens högeffektsladdare med ultrasnabb 150kW laddning och DC-väggbox för kompakt och lättinstallerad laddning för hemmet, arbetsplatser, köpcentra, med mera.
 • Se filmen om ABB:s laddare för elbussar som integreras på exempelvis ändhållplatsen.
 • Den smarta laddinsatsen som förvandlar bilvärmarcentraler till elbilsladdare. En nyhet från 2016 som utvecklats och produceras i Nyköping. Snabb och enkel installation på parkeringar där det redan finns bilvärmarcentraler.
 • Kabeldon Serviscentral för anslutning av laddstationen till elnätet.
 • F200 Typ B jordfelsbrytare som är särskilt lämpad att använda i AC-laddare, frekvensomriktare och solcellsomriktare.

Var med och bygg Sveriges laddinfrastruktur!
ABB erbjuder helhetslösningar inom snabbladdning

ABB har produkter för alla laddstandarder och erbjuder en helhetslösning: specifika laddlösningar för alla typer av anläggningar och uppkopplade mjukvarutjänster som underlättar driften. Laddarna kan enkelt anslutas till alla typer av service- eller betalningsapplikationer. De webbanslutna laddarna möjliggör snabb global service och proaktivt underhåll. ABB:s snabbladdare bygger på ett modulärt system för att uppnå säker drift och högsta tillgänglighet.

www.abb.se/laddning-elfordon finns ett verktyg som guidar till rätt val av snabbladdare.

Laddare för kommersiella stationer – Laddar på 1-2 timmar

Med snabbladdare på den kommersiella stationen kan företaget få en ordentlig skjuts. Laddare avsedda för kommersiella laddstationer och återförsäljare av elfordon kan ladda en elbil på 60-120 minuter. Alla laddare kan kombineras med heltäckande lösningar för användarverifiering, betalning och nätverksanslutning.

Snabbladdare för lands- och motorväg – Laddar på 15-30 min

ABB har stöd för alla nu tillgängliga, öppna laddstandarder och kan ladda de allra flesta elbilar. Våra produkter för lands- och motorvägar kan ladda en elbil på 15–30 minuter. DC-snabbladdarna med 50 kW effekt är konstruerade för bästa möjliga tillgänglighet. Alla laddare kan kombineras med heltäckande lösningar för användarverifiering, betalning och nätverksanslutning.

Framtidens elbilsladdning – högeffektsladdning på 15-20 minuter

Högeffektsladdning är en nödvändighet för att tillgodose morgondagens laddningsbehov. Redan 2018 kommer ett flertal elbilar som möjliggör laddeffekter upp till 150kW. ABB visar lösningar för 150 kWh laddning vilket ger ca 400km räckvidd på 15-20 minuter - optimalt för ultrasnabb laddning på långa motorvägssträckor.

ABB:s DC väggbox kombinerar snabb laddning med enkel installation, kompakt design och intuitivt användargränssnitt för arbetsplatser, köpcentra och hemmaladdning. Se framtidens laddprodukter i ABB:s monter B04:22 på Elfack!

ABB bussladdare ger ren innerstad 24/7
ABB:s automatiserade system för snabbladdning av elstadsbussar möjliggör äkta utsläppsfri kollektivtrafik i städer. Med sin automatiska takanslutning och laddningstid på 4-6 minuter kan systemet enkelt integreras i befintliga busslinjer genom att installera laddare vid ändhållplatser, depåer och/eller mellanstationer. För en renare stadsmiljö dygnet runt!

Den enkla vägen till elbilsladdning
Förvandla bilvärmarcentralen till en elbilsladdare!

Med ABB:s laddinsatser är det enkelt att uppgradera en bilvärmarcentral till en laddstation genom att ersätta tidigare insats med AC-laddinsatsen. Laddning över natten täcker den genomsnittliga dagliga körsträckan för alla elbilar. Om det inte redan finns en bilvärmarcentral på plats rekommenderas ABB:s bilvärmarkapsling CWA 1.

Laddinsatserna ger besparing i plats, tid och pengar genom smart utrymmesnyttjande och att inga nya fundament och markfästen behöver ordnas. Elmätaren som ingår gör det enkelt att hålla koll på elförbrukningen. Personskyddsautomat skyddar mot jordfelsström, överlast och kortslutning. Insatserna stödjer Mode 3-laddning, den säkraste nivån för AC-laddning.

Säker anslutning till elnätet med Kabeldon Serviscentraler

Serviscentraler som är byggda på beprövade komponenter från Kabeldon och gjorda för att stå utomhus i publika miljöer. Med sitt robusta varmförzinkade ytterhölje och isolerade skensystem garanteras säkerheten för både allmänheten och installatören.

För anläggningar med behov av många matningar är systemet lätt att anpassa till de flesta behov. Det finns med strömskenor upp till 1600A och skåpen kan byggas samman till större enheter. Centralerna är lätta att komplettera med fler utgående grupper, vilket är möjligt att göra även under drift.

Kabeldon serviscentraler är standardiserade och finns upplagda med E-nummer för omgående leverans från grossist. För trafomätning finns fyra varianter (125 – 224 A) och för direktmätning ytterligare två (25 och 63A).

Mer information finns www.abb.se/lagspanning , välj Fördelningscentraler under meny Elektrisk distribution.

F200 Typ B jordfelsbrytare är ett säkert val till AC-laddare
F200 Typ B jordfelsbrytare i System pro M compact® garanterar upptäckt av alla typer av felströmmar. B typ är avsedd att användas i AC-nät där rena DC-felströmmar kan förekomma. Ett säkert val till AC-laddare, frekvensomriktare och solcellsomriktare eftersom den upptäcker både AC- och DC-felströmmar och bryter när det elektriska systemet har en för hög läckström till jord.

Kompakt och funktionell design
F200 B jordfelsbrytarna har en innovativ design som gör dem kompakta. Den tvåpoliga är den första på marknaden som byggs på bara två moduler och dess kompakta mått säkerställer betydande utrymmesbesparingar i elskåpet.

Mer information finns på www.abb.se/lagspanning , välj Normprodukter under meny Elektrisk installation.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar, motorer och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 132 000 medarbetare. www.abb.com

abb • Apr 22, 2021

  Stabilt kvartal för SKF

  Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
  16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT