Jun 16, 2016

ABB laddar för Almedalen 3-10 juli


På agendan finns bland annat digitalisering, laddinfrastruktur för elfordon, framtidens energisystem, miljöfrågor, samverkan mellan forskning och näringsliv samt frågan om mångfald och morgondagens arbetsmarknad.

Den 3 till 10 juli går årets Almedalsvecka av stapeln på Gotland, Sveriges största mötesplats för politiker, företag och intresseorganisationer. 

ABB deltar för åttonde året i rad och är representerat i en mängd seminarier och paneldebatter som arrangeras av olika aktörer, däribland Teknikföretagen, E.ON, Mälarenergi, Vattenfall, Skanska, KTH och Uppsala universitet. På agendan finns bland annat digitalisering, smarta hus, laddinfrastruktur för elfordon, framtidens energisystem, miljöfrågor, samverkan mellan forskning och näringsliv samt frågan om mångfald och morgondagens arbetsmarknad.

Ämnen som kommer att diskuteras är bland annat: ”Hur kan smart industri konkretiseras?”, ”Lokala energisystem – är framtiden off- eller on grid?”, ”Sökes – ny-exad vd för industriuppdrag. Finns det plats för superentreprenören?“, ”Vem forskar när företagen rustar ner?“ samt ”4 generationer på arbetsmarknaden – hur formar vi framtidens arbetsliv ur ett arbetsmiljö- och kompetensperspektiv?“.

Från ABB Sverige deltar bland andra Johan Söderström, vd för ABB Sverige, Robert Larsson, divisionschef, Anders Carlsson, divisionschef, Erik Oja, divisionschef, Björn Jonsson, divisionschef, Eva Kvist Östgren, chef för Svensk Försäljning, Mikael Dahlgren, forskningschef, Maria Brithon-Brinck, personaldirektör, och Lena Westerholm, hållbarhetschef.

Presentation av ett av världens smartaste elnät
Under onsdagen den 6 juli hålls en presentation av Smart Grid Gotland – ett av världens modernaste elnät. Smart Grid Gotland är ett utvecklingsprojekt som visar hur det är möjligt att modernisera ett befintligt elnät för att ansluta större mängder förnybar energi med bevarad eller förbättrad elkvalitet. Projektet avser också att ge kunden möjlighet att aktivt delta på energimarknaden.

Aktörer är det lokala energibolaget GEAB (Gotlands Energi AB) tillsammans med Vattenfall, ABB, Svenska Kraftnät, Schneider Electric och KTH, med Energimyndigheten som medfinansiär.

Digitaliseringen skapar möjligheter
”ABB vill med sin medverkan på Almedalsveckan vara en del av debatten kring frågor som är viktiga för att skapa ett hållbart samhälle. Det kan till exempel handla om energifrågor, infrastruktur i landet och kompetensförsörjningen för framtiden Vi ser också att digitaliseringen skapar nya möjligheter för industrin och här har ABB mycket att erbjuda”, säger Suzanne Lagerholm, kommunikationsdirektör för ABB Sverige.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT