ABB.

Oct 2, 2020

ABB förvärvar robotföretag


Robotföretaget tillverkar höghastighetsrobotar för diverse industrier.

Strategiskt förvärv stärker portföljen av industriledande lösningar för livsmedel, läkemedel och logistik. 

ABB har förvärvat Codian Robotics B.V., en ledande leverantör av deltarobotar som främst används för plocknings- och placeringstillämpningar med hög precision. Codian Robotics erbjuder en designlinje med hygieninriktning som är mycket väl lämpad för hygienkänsliga industrier såsom livsmedel och läkemedel. Med transaktionen påskyndar ABB sitt engagemang inom det växande området deltarobotar.

Codian Robotics ligger i Ede, Nederländerna och har 20 medarbetare globalt. Bolaget kommer att fortsätta bistå sina kunder direkt. Förvärvet signerades och genomfördes den 1 oktober 2020 och bägge parter har kommit överens om att inte offentliggöra några detaljer kring köpeskillingen.

“Förvävet understryker vårt fokus på banbrytande teknologi som hjälper våra kunder att fullt ut realisera potentialen med automation och öka deras flexibilitet i ett snabbt föränderligt affärslandskap”, säger Sami Atiya, affärsområdeschef, ABB Robotics & Discrete Automation. “Codian Robotics teknologi och industriella expertis är ett perfekt komplement till de lösningar vi erbjuder livsmedels- och läkemedelsindustrin och för servicerobotar och logistik. Den stödjer också ABB:s maskincentrerade robotar.”

“Under åren har vi utvecklat en omfattande produktportfölj. ABB:s imponerande globala närvaro och industriella expertis kommer att hjälpa oss att göra våra produkter tillgängliga globalt. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans för att skriva nästa kapitel i vår framgångssaga”, säger Freek Hartman, grundare av Codian Robotics.

Medan en majoritet av robotar som används av livsmedelsindustrin inte är designade för att vidröra livsmedel, så inkluderar Codian Robotics portfölj en hygienisk design som möjliggör en säker och öppen livsmedelsprocess och hantering.

”Det finns ett stort behov av plocknings- och placeringsrobotar som säkerställer höga hygienstandarder, ett behov som snabbats på genom Covid-19-pandemin. Våra kunder inom livsmedel, läkemedel och logistik är särskilt intresserade av den potential som automation ger, vilket möjliggör varuflöden att fortsätta fungera och samtidigt skydda medarbetarnas säkerhet”, fortsätter Atiya.

I framtiden kommer ABB att kunna erbjuda sina kunder ett bredare utbud av deltarobotar och integrerade lösningar. Det bidrar till ABB:s maskincentrerade robotikstrategi som integrerar maskinautomation och robotkontroll i en och samma plattform.

Hans Wimmer, chef för ABB:s division Machine Automation och chef för B&R, kommenterar: ”Med Codian Robotics förvärvar vi en av världens mest framgångsrika leverantörer av deltarobotar med en extraordinär meritlista inom maskinkonstruktionsbranschen. I framtiden kommer vi att kunna erbjuda våra kunder helt integrerade lösningar - globalt och för alla branscher.”

ABB  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT