Nyheter från ABB för framtidens smarta hem och byggnader.

Sep 6, 2019

ABB för framtidens smarta hem och byggnader


Med förbättringarna erbjuder ABB nu ett omfattande utbud av smarta hemlösningar på marknaden.

ABB:s nya öppna API-plattform (applikationsprogrammeringsgränssnitt) frigör inte bara den fulla potentialen för smarta hem. Den kommer också att vara en viktig nyhet för den smarta byggsektorn, som i framtiden kan integrera tredjepartsappar med ABB-lösningar – enkelt och smidigt.

”Med den senaste raden av förbättringar erbjuder ABB nu ett omfattande utbud av smarta hemlösningar på marknaden. Genom lanseringen av vårt nya öppna API och våra väletablerade partnersamarbeten, inklusive Sonos, Amazon Alexa, B/S/H, Miele och Signify med Philips Hue-produkter, är vi väl rustade för att ta den smarta hemautomationen till nästa nivå och göra våra bostadsområden mer bekväma, välkomnande, miljövänliga och säkra i framtiden”, säger Oliver Iltisberger, chef för ABB:s globala affärsenhet Smart Buildings. 

Under mässan IFA i Berlin som pågår mellan den 6 och 11 september presenterar ABB en mängd nya smarta hemlösningar för att ta säkerhet och komfort i hem och byggnader till nästa nivå.  

Nyheter och förbättringar i ABB-free@home®

ABB-free@home®är en framgångssaga i sig, med nästan fem miljoner komponenter installerade över hela världen. Med appen kan alla ABB-free@home®-funktioner fjärrstyras. Geofencing-funktionen gör att fördefinierade scenarier kan ställas in när den boende kommer in i eller lämnar ett definierat område. Till exempel kan ”allt-av”-funktionen aktiveras när alla har lämnat byggnaden.

Hemautomationssystemet erbjuder över 60 funktioner och kan integrera upp till 150 enheter per system. Genom möjligheter till både trådbunden och trådlös anslutning och ABB:s nya API, som nu är tillgängligt för integration med tredjepartssystem, gör ABB-free@home®-hemautomationen enklare än någonsin.

Farodetektering

 För en holistisk brandskyddslösning lanserar ABB nu Alarm-Stick. Den integrerar ABB:s rök-, värme- och kolmonoxiddetektorer (CO) i ABB-free@home®. Alarm-Stick ansluts till ABB-free@home®-systemet via USB och kommunicerar trådlöst, vilket gör integrationsprocessen enkel. Om brandlarmet går kommer alla detektorer i huset att ge en akustisk feedback och ett meddelande skickas automatiskt till ägarens mobiltelefon* för att informera om orsaken till larmet (brand eller kolmonoxid), liksom vilket rum händelsen upptäcktes i.

Uppgraderad anslutning

ABB:s nya System Access Point 2.0 kan ansluta upp till 150 trådbundna och trådlösa enheter i ett lättanvänt ABB-free@home®-system. Det nya systemet har ett idrifttagningsgränssnitt och full visualisering för bostadsägare, från belysning till värme och ventilation och möjliggör användning av molntjänster.

Inbrottslarmssystem

ABB-secure@home kan anslutas med ABB-free@home® för att skapa ett unikt system för att göra smarta hem ännu mer säkra. ABB-secure@home är ett användarvänligt intrångs- och larmsystem för bostäder. Fjärrkontrollen genom den lättanvända ABB-free@home®-appen ger användarna full kontroll över sitt hem var de än är.

Nyheter och förbättringar inom KNX

Unikt samarbete med Sonos

ABB:s Busch-ControlTouch® KNX-applösning har officiellt certifierats för integration med Sonos trådlösa högtalare. Den lättanvända appen för iOS, Android och Windows förvandlar inte bara smartphones, surfplattor och PC utan också Apple Watch till praktiska fjärrkontroller för KNX-system.

Med text-till-tal-funktionen kan kommandon som skrivs in i Busch-ControlTouch®-enheten läsas av Sonos-högtalarna. Högtalarna kan sänka volymen eller spela en definierad melodi när en viss händelse äger rum, till exempel om dörrklockan ringer eller om närvarodetektorerna känner av att någon närmar sig. Detta är den första KNX-produkten som fungerar med Sonos.

Byt till en smartare morgondag

ABB kommer att utveckla och tillverka en ny generation Combi Actuators i Tyskland enligt de högsta kvalitetsstandarderna och stärka sin position på marknaden genom lanseringen.

Den nya portföljen garanterar pålitlig växling av olika elektriska belastningar i ABB i-bus®KNX-installationer. Ända sedan lanseringen av Combi Range har ABB kombinerat flexibilitet med kompakt design. Nya Combi Actuators erbjuder både omkopplings- och skuggningsfunktioner i en kompakt enhet och passar perfekt för att uppfylla de dynamiska kraven hos bostadsprojekt. Serien inkluderar enheter med en nominell ström på 6, 10 och 16 A, vardera med 8, 16 och 24 omkopplare. Dessa digitala komponenter tillåter framtida funktionsförlängning för en smartare morgondag.

Större synlighet

För smarta byggnader kommer dataöverföring till molnet genom nya ABB i-bus® KNX IoT Dashboard att ge större tydlighet i hur systemet fungerar. Det är möjligt att styra alla byggnadens funktioner, från belysning, persienner och uppvärmning, via en enkel, lättanvänd instrumentpanel. Alla ytterligare KNX-funktioner kan realiseras med hjälp av ABB:s öppna API. Det underlättar för elinstallatörerna och slutligen även för användarna.

ABB-Welcome IP – ABB-VideoControl – ABB-AccessControl

ABB:s nya lösningar använder IP-anslutning för ett holistiskt dörrentrésystem med enkel idrifttagning och användning för förbättrad säkerhet och kommunikation hemma. De ger interaktion mellan dörröppning, åtkomstkontroll och videoövervakning. Dessutom integrerar lösningarna smarta hem, och snart även byggnadsautomatiseringskontroll, genom vår nya ABB-Welcome IP Touch 7-panel.

Avstånd i byggnader är nu bara en fråga om IP-anslutning. Systemet kan skalas för att hantera 900 anslutna byggnader med upp till 2 000 lägenheter per byggnad.

Med den kommande ABB-VideoControl fungerar videoövervakningssystemet med olika kameror för att strömma video 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan med fjärråtkomst. Videorna kan lagras på den lokala nätverksvideoinspelningen (NVR) eller i molnet. Dessutom är fjärråtkomst till dörrlås möjlig. Med ABB-AccessControl, som snart finns tillgänglig, kan dörrar bli ännu smartare. Ett inbäddat RFID-chip gör att dörrar kan öppnas på distans, via en app eller automatiskt enligt tidsinställningar.

MyBuildings-portalen drivs av ABB AbilityTM

ABB introducerar förbättringar av sin befintliga MyBuildings-portal som drivs av ABB AbilityTM så att installatörer enkelt kan välja rätt komponenter för sina behov.

ABB:s MyBuilding-portal kommer att erbjuda nya tjänster under 2019, inklusive fjärrkontroll och hantering för ABB-Welcome IP och molnlagring för ABB-VideoControl.

ABB utökar också support för installatörer i och med lanseringen av Smart Home Configurator med landsspecifika versioner. Denna konfigurationsapp underlättar valet av strömbrytare, uttag och komponenter för ABB-free@home®.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en teknikledare som driver den digitala omställningen av industrier. Med över 130 år av innovation har ABB fyra kundfokuserade, globalt ledande affärsområden: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation som stöttas av den digitala plattformen ABB Ability™. ABB:s verksamhet Power Grids kommer att avyttras till Hitachi under 2020. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 147 000 medarbetare. www.abb.com

ABB  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT