May 7, 2018

ABB fokuserar på framtidens fabrik


Vill du ta del av de senaste lösningarna inom robotik och automation, bland annat en tvåarmad och samarbetande robot, är det ABB:s monter du ska besöka på Elmia Automation.– Vi lyfter fram och fokuserar på framtidens fabrik, säger Joakim Rosenqvist, försäljningschef för ABB-enheten Robotics i Sverige.

Dagens tillverkningsindustri förändras snabbt och robotiken och automationen i stort spelar en allt viktigare roll för att få företag att växa och utvecklas.

– Vi vill under mässan belysa och förmedla vikten av digitalisering och lyfta fram användningen av så kallade kollaborativa robotar. Den tvåarmade roboten kan arbeta med stor precision och är, som namnet säger, samarbetande, säger Joakim Rosenqvist.

Den nya tvåarmade kollaborativa roboten YuMi är utvecklad med flexibla händer, detaljmatningssystem, detaljdetekteringskamera och toppmodern robotstyrning för montering av små komponenter. YuMi behöver dessutom ingen skyddsbur utan kan arbeta helt säkert tillsammans med en människa.

– Vi vill lyfta fram den framtida fabriken och det finns stor potential för den tvåarmade roboten inom många olika industriområden, säger Joakim Rosenqvist.

– För att visa hur precis roboten är kommer vi bland annat att demonstrera hur en robot plockar upp små godisbitar och hur en annan i entré Syd pärlar armband. Det är också intressant att visa hur en människa kan samarbeta nära en traditionell industrirobot utan staket.

Förutom demonstrering av sex–sju robotar vill ABB också visa sina kunder hur de kan stärka konkurrenskraften samtidigt som man förbättrar flexibiliteten i en allt mer uppkopplad industri.

– Vi är i en fas då vi just nu fokuserar på att kommunicera vårt breda sortiment och kundfördelar och Elmia Automation anser vi är en viktig mässa. Här träffar vi våra befintliga kunder och knyter samtidigt nya kontakter, säger Joakim Rosenqvist.

– Det händer så otroligt mycket i vår bransch och då är det här en perfekt plats att visa det senaste inom framtidens tillverkningsindustri men också bredden på vad vi kan erbjuda.
 
 • Oct 15, 2019

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  Reportage När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  278
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  278
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  391

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  14