May 7, 2018

ABB fokuserar på framtidens fabrik


Vill du ta del av de senaste lösningarna inom robotik och automation, bland annat en tvåarmad och samarbetande robot, är det ABB:s monter du ska besöka på Elmia Automation.– Vi lyfter fram och fokuserar på framtidens fabrik, säger Joakim Rosenqvist, försäljningschef för ABB-enheten Robotics i Sverige.

Dagens tillverkningsindustri förändras snabbt och robotiken och automationen i stort spelar en allt viktigare roll för att få företag att växa och utvecklas.

– Vi vill under mässan belysa och förmedla vikten av digitalisering och lyfta fram användningen av så kallade kollaborativa robotar. Den tvåarmade roboten kan arbeta med stor precision och är, som namnet säger, samarbetande, säger Joakim Rosenqvist.

Den nya tvåarmade kollaborativa roboten YuMi är utvecklad med flexibla händer, detaljmatningssystem, detaljdetekteringskamera och toppmodern robotstyrning för montering av små komponenter. YuMi behöver dessutom ingen skyddsbur utan kan arbeta helt säkert tillsammans med en människa.

– Vi vill lyfta fram den framtida fabriken och det finns stor potential för den tvåarmade roboten inom många olika industriområden, säger Joakim Rosenqvist.

– För att visa hur precis roboten är kommer vi bland annat att demonstrera hur en robot plockar upp små godisbitar och hur en annan i entré Syd pärlar armband. Det är också intressant att visa hur en människa kan samarbeta nära en traditionell industrirobot utan staket.

Förutom demonstrering av sex–sju robotar vill ABB också visa sina kunder hur de kan stärka konkurrenskraften samtidigt som man förbättrar flexibiliteten i en allt mer uppkopplad industri.

– Vi är i en fas då vi just nu fokuserar på att kommunicera vårt breda sortiment och kundfördelar och Elmia Automation anser vi är en viktig mässa. Här träffar vi våra befintliga kunder och knyter samtidigt nya kontakter, säger Joakim Rosenqvist.

– Det händer så otroligt mycket i vår bransch och då är det här en perfekt plats att visa det senaste inom framtidens tillverkningsindustri men också bredden på vad vi kan erbjuda.
 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  13