ABB Ludvika

ABB i Ludvika. Foto: ABB.

Sep 25, 2019

ABB flyttar produktion från Ludvika


Svåra marknadsförhållanden uppges ligga bakom.

På måndagen informerades personal på ABB i Ludvika att ytterligare delar av produktionen flyttas utomlands, till Vietnam. Det rapporterar SVT med hänvisning till Dalarnas Tidningar, som var först att berätta om det.

I somras meddelade ABB att 50 tjänster flyttas från Ludvika till Polen. Nu kommer alltså information om att ytterligare produktion flyttar utomlands, men inget varsel har gått ut. 50 anställda väntas beröras.

ABB Sveriges presschef, Christine Gunnarsson, skriver i ett mejl till SVT:

”På grund av fortsatt svåra marknadsförhållanden kommer ABB att flytta sin produktion av Interrupters från Ludvika, något som förväntas beröra upp till 50 anställda. Beslutet har fattats efter noggranna affärsöverväganden och diskussioner med respektive fackliga organisationer. ABB gör sitt yttersta för att genomföra processen på ett rättvist sätt med hänsyn och respekt för alla anställda och med minimala störningar för våra kunder.”

ABB  Annons
 • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

  Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
  88
 • Oct 27, 2020

  Silverbalken gick till Guldbroansvarige

  Play I söndags invigdes den omtalade Guldbron i Nya Slussenprojektet. Några dagar innan prisades Markus Glaas, teknisk chef för stålbroprojektet.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT