Sep 20, 2017

ABB får tysk stororder


Nu blir det fler ABB-laddare längs Autobahn och ABB och stärker sin position som marknadsledare.

ABB har fått ytterligare en stororder från energileverantören EnBW för att utvidga nätverket med laddstationer på de tyska motorvägarna. Vid slutet av 2017 kommer ABB att ha levererat ytterligare 117 snabbladdare på rastställena Tank & Rast.  

Den senaste generationen snabbladdare är anslutna till internet via en molnlösning som bland annat möjliggör kontantlösa betalningar.  

Förra året lade EnBW en order hos ABB på 68 snabbladdare med en laddkapacitet av 50 kilowatt (kW). I och med denna senaste order expanderar ABB ytterligare sin marknadsledande position inom laddinfrastruktur för elfordon i Tyskland. I Europa och USA är ABB redan marknadsledare och inget annat företag har en så stor installerad bas.  

”Den senaste storordern visar att ABB också är prioriterad partner inom laddinfrastruktursektorn för el- och hybridfordon i Tyskland", säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer.  

”Därför är vi glada att EnBW återigen har valt våra tekniskt avancerade produkter i detta framåtblickande projekt. Behovet att snabbt expandera laddinfrastrukturnätverket har åter stått klart under årets International Motor Show i Frankfurt, där praktiskt taget alla bilföretag har tillkännagivit en massiv expansion av sitt elfordonsutbud.”  

ABB har investerat i laddinfrastruktur för elfordon  sedan sekelskiftet. Sedan 2010 har koncernen erbjudit snabbladdningslösningar för effektiv laddning. Idag har mer än 5 000 uppkopplade system för personbilar och transportbilar installerats världen över.  

ABB:s erbjuder även DC-väggboxar för kontor, bilhandlare shoppingcenter, nästa generations högeffektsladdare för ultrasnabb elbilsladdning upp till 350kW och ett laddsystem för elektriska bussar baserat på den öppna laddstandarden OppCharge. Produkterna bygger på ett modulärt utbyggbart system och följer världsomspännande laddstandarder.  

Snabbladdningsstationerna som nu installeras i samarbete med EnBW har en laddkapacitet på 50 kW och är mycket kompakta, vilket gör dem särskilt väl lämpade för rastplatser utmed större vägar, bensinstationer, bilhandlare, affärscentra samt högfrekventerade innerstadsområden. Laddstationerna kan installeras i nästan alla parkeringskonfigurationer och fordonen kan laddas på max 30 minuter.  

Digitala lösningar från ABB AbilityTM-portföljen är bevis på ABB:s tekniska ledarskap. ABB Connected Services erbjuder kontinuerlig övervakning av alla enskilda laddstationer med översyn från ett team från vårt Network Operating Center.  

Internetbaserade tjänster – baserat på molnplattformen Microsoft Azure – möjliggör förebyggande kontroll, vilket leder till minskade driftkostnader och ökad drifttid. ABB Ability är den branschledande portföljen med över 180 digitala lösningar för bolag inom energi, industri, transport och infrastruktur. Sortimentet bygger på banbrytande resultat från ABB och mer än 40 års erfarenhet som innovatör inom industriell digitalisering.  
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT