Jun 21, 2016

ABB, Ericsson och Scania - företagen som Sveriges forskare är mest positiva till.


Framtidens Forskning genomförde en undersökning den 4–9 maj 2016 bland ett slumpmässigt urval av forskare i landet där man ställde frågan vilka forskningsföretag de har mest positivt intryck av.

Dessa hamnade topp 5
28% - ABB
24% - Ericsson
21% - Scania
20% - Astra
17% - Volvo Cars


Mikael Dahlgren, forskningschef på ABB Sverige

– Den gläder mig mycket, att vi hamnar så högt tror jag beror på vårt starka engagemang i universiteten. Vi arbetar med fem universitet: KTH, Uppsala, Chalmers, Linköping och Mälardalens högskola.

Sara Mazur, forskningschef på Ericsson
– Det är förstås glädjande och kan hänga samman med att Ericsson har samarbetat nära de stora tekniska högskolorna under många år. I Sverige samarbetar vi med med KTH, Chalmers, LiU, LTH och SICS,


Se artikeln i Framtidens Forskning för hela listan samt fler kommentarer

 

Om undersökningen
Framtidens Forskning har i samarbete med VOC Nordic genomfört en trend­undersökning hos ett slumpmässigt urval av forskare i Sverige. Undersökningen genomfördes 4–9 maj 2016. Den statistiska felmarginalen i undersökningen är 2,7–4,5 procentenheter.

Framtidens Forskning – Från ide till produkt publiceras både som magasin och som webbtidning påframtidensforskning.se. Tidningen riktar sig mot beslutsfattare i forskningssverige.

Framtidens Forskning produceras av NextMedia, som sedan många år är specialiserad på bransch- och karriärtidningar.

Bilden: Mikael Dahlgren, forskningschef på ABB Sverige och Sara Mazur, forskningschef på Ericsson.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT