Bild: ABB.

Nov 14, 2018

ABB bygger nytt huvudkontor i Nederländerna


Verkstadsjätten bygger ett nytt globalt huvudkontor och FoU-center för att stärka sin ställning inom laddningsinfrastruktur för elfordon.

Anläggningen för 10 miljoner dollar skall vara färdig i juni 2019. Byggnaden, som är belägen i Nederländerna, kommer att kunna hysa upp till 120 personer.    

Den 3 600 m2 stora anläggningen för 10 miljoner USD som skall vara färdig i juni 2019, sätter fokus på ABB:s engagemang för att driva på utvecklingen inom hållbara transporter. ABB fick nyligen ett internationellt erkännande i Fortune Magazine, som rankade ABB på 8:e plats i sin lista över företag som ”förändrar världen”, detta för framsteg inom e-mobility och laddning av elfordon.

Frank Muehlon, Managing Director för ABB:s enhet för laddinfrastruktur, kommenterar: ”Investeringen i detta nya huvudkontor och FoU-center visar ABB:s engagemang inom tekniskt ledarskap och för att sätta standarden när det gäller hållbara transporter. Anläggningen kommer att göra det möjligt för oss att öka tempot på vår utveckling och tester av produkter. Därigenom kan vi garantera leveranser av innovativa produkter snabbare än någonsin tidigare.”

Byggnaden, som är belägen i södra delen av TU Delfts campus, kommer att kunna hysa upp till 120 personer. 

Som en del av ABB:s arbete för hållbar utveckling är det viktigt att inte bara skapa en byggnad för att göra framsteg inom hållbara transporter, utan också för att ta fram en anläggning som i sig själv är 100 procent hållbar.

Uppvärmningen och kylningen av ABB:s byggnadskomplex kommer att ske genom en anslutning till TU Delfts geotermiska anläggning för uppvärmning och kylning. Samtidigt kommer det att finnas solpaneler på taket som med ABB:s växelriktare för sol omvandlar den erhållna likströmmen från solen till växelström som kan användas för att driva anläggningen.

ABB kommer också att integrera alla sina övriga lösningar i byggnaden, bland annat transformatorer, ställverk, smart fastighetsautomation och installationsprodukter, dessutom komponenter för skydd av människor och anläggningen i sig, som dvärgbrytare, jordfelsskydd, överspänningsskydd, styrning, signalering och mätning.

ABB
FoU  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT