På bilden, från Elmia Subcontractor i Jönköping 2018, syns spolskåp och analysystem, som kommer att visas på Hannover Messe. Foto: Nyli Metrology.

Mar 28, 2019

82 procent av förslitningsskador i mekaniska system orsakas av partiklar


NYLI Metrology från Uddevalla, som marknadsför extraktionsskåp där partiklar kan extraheras, satsar nu internationellt och ställer ut på Hannovermässan.

NYLI Metrology säljer utrustning inom teknisk renhet samt mätmaskiner och handmätdon. Företaget har både agenturer och egna produkter och vill nu försöka sig på en internationell satsning.

På Hannovermässan ställer NYLI Metrology ut i den svenska paviljongen, där man kommer att visa produkten CCB och analyssystemet ParticleView.

–Vi kommer att visa en av våra egna produkter inom teknisk renhet, säger Andreas Thorn, försäljningschef på NYLI Metrology.

CCB är ett extraktionsskåp (ett spolskåp) där partiklar extraheras från känsliga komponenter såsom växellådskomponenter, kullager och hydraulslangar. Partiklarna som extraheras samlas på ett filter som sedan placeras under analyssystemet ParticleView (mikroskop) där alla partiklar räknas och storleksbestäms enligt standard. 

Det har blivit allt viktigare att säkerställa renheten i tekniska system och tillverkningsprocesser. Målet är att eliminera skadliga partiklar från kritiska komponenter som kan orsaka onödig förslitning eller haveri i exempelvis en lastbilsmotor.

I en rapport från STLE (Society of Tribologists and Lubrication Engineers) och NRCC (National Research Council of Canada) uppskattades det att 82 procent av förslitningsskador i mekaniska system var orsakade av partiklar.

Nyli står i en demostation tillsammans med samarbetspartnerna Mevisio och Skymaker. Arbetsnamnet vid stationen är ”Smart Control & Quality.” Nyli demonstrerar spolskåpet, Mevisio har ett digitalt ledningssystem och Skymaker står för ett mjukvarusystem som gör att steget från beredning till produktion kortas.

CCB  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT