Elon Musk vill köpa ut Tesla. Foto: Tesla.

Aug 10, 2018

Över 600 miljarder- Musk vill köpa Tesla


En riktigt dyr affär, men som skulle ge större frihet enligt Musk

I flera inlägg på Twitter berättade Elon Musk sina planer att göra Tesla privat och hur det skulle finansieras var redan ordnat. Han skulle i så fall betala 420 dollar per aktie. Efter att nyheten kommit ut, så handelsstoppades Tesla tillfälligt på amerikanska Nasdaq-börsen, precis före handelsstoppet låg dock aktiekursen på drygt 367 dollar.

Elon Musk skickade ut ett mejl till sina anställda som senare publicerades på Teslas blogg. I mejlet skriver han att inget är klart än och inga beslut är tagna, men att om bolaget köps ut från börsen kommer det bli enklare. Och som ett privat företag, blir det också mindre spittrat och att det handlar om att ”skapa den miljö som gynnar Tesla bäst”. 

Musk säger vidare att han inte kommer att tvinga aktieägarna att sälja utan han kommer att skapa en speciell fond för detta i så fall.

Källor:

Vi Bilägare, Dagens Industri, Twitter.
 • Oct 23, 2019

  Stabilt resultat för ABB

  Nyheter Framförallt stabilt inom elektrifiering medan det blåser motvind inom robotik och automation.
  69
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  363
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  449

 • Teknik

  Avstickning med hög produktivitet

  Nytt revolutionerande system för spår- och avstickning med högre produktivitet och förbättrad rakhet, ytjämnhet och livslängd.
  3