Apr 5, 2016

600 miljoner kronor till svenska småföretag


Nu lanserar Almi det nya Mikrolånet. Almis nya Mikrolån är riktat till företag i uppstart och mikroföretag med upp till 9 anställda.

Under en tvåårsperiod kommer Almi att kunna låna ut 600 miljoner kronor till mikroföretag över hela Sverige.

Det nya Mikrolånet möjliggörs genom en garanti som finansieras av EU genom programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI).

       Det är bra att Sverige drar nytta av de möjligheter som EU erbjuder. Tillgången på kapital är avgörande för företag som vill expandera och nyanställa. Inte minst viktigt är det att företag i startskedet kan få tillgång till finansiering, säger Mikael Damberg, Närings- och innovationsminister.

Almis nya Mikrolån är riktat till företag i uppstart och mikroföretag med upp till 9 anställda. Lånet kan ges med särskilt förmånliga villkor, som till exempel en viss tids amorteringsfrihet och begränsade säkerheter för låntagaren. Garantin som förhandlats fram mellan Almi och EIF innebär också att Mikrolånet kan ges med förmånligare räntevillkor.

       Jag är glad att vi fått garantin till Sverige. Det ger oss möjlighet att finansiera ännu fler företag med tillväxtpotential. Framför allt får vi nu bättre möjligheter att nå ut till målgrupper som är underrepresenterade i företagandet. Det kan gälla kvinnor och entreprenörer med utländsk bakgrund, säger Göran Lundwall, vd Almi Företagspartner.

Göran Lundwall, vd Almi Företagspartner. Foto: Almi.

EaSI-programmet ska:

  • - särskilt uppmärksamma utsatta grupper, t.ex. ungdomar
  • - verka för jämställdhet
  • - bekämpa diskriminering
  • - främja en hållbar sysselsättning av hög kvalitet
  • - garantera ett fullgott och skäligt socialt skydd
  • - få bukt med långtidsarbetslösheten
  • - bekämpa fattigdom och social utestängning.

Läs mer och ansök om mikrolån hos Almi

Läs mer om EU-programmet för sysselsättning och social innovation (Easi)

Toppbild foto: Pixabay.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT