Foto: 5th Axis.

Mar 26, 2020

5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning


För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.

– Med rätt utrustning kan du förkorta dina tider för omriggning till sekunder, det ger ökad lönsamhet och större produktivitet, säger Bo Blom, vd Partille Tool AB.

Företaget var från starten en mekanisk verkstad i Partille och har idag mer än 30 år senare utvecklats till en rikstäckande återförsäljare inom skärande verktyg, kylvätskeprodukter, oljedimavskiljare, mätinstrument – och smarta lösningar för uppspänning.

– Vi har som målsättning att försöka finna unika och smarta produkter av hög kvalitet som kan hjälpa våra kunder att öka sin produktivitet och lönsamhet, säger Bo.

Korta cykeltider och snabb riggning

Ett sådant exempel är 5th Axis som är en av USA:s främsta tillverkare av verkstadsteknisk utrustning för uppspänning.

– 5-axlig bearbetning ställer nya krav på uppspänning, här ligger 5th Axis mycket långt framme med sina produkter som kännetecknas av låg profil och stabil mekanisk konstruktion. Oavsett om man kör 3, 4 eller 5-axlig bearbetning är produkterna mycket väl lämpade för de allt hårdare krav som ställs i industrin idag, säger Bo Blom. Det handlar om korta cykeltider, snabb riggning, samtidig bearbetning av flera detaljer, exakt positionering och god åtkomst vid bearbetning.

– För att vara konkurrenskraftig idag måste produktionsutrustningen 'hänga med'. Med utrustning från amerikanska 5th Axis klarar man de utmaningarna, säger Bo.

Multiuppspänningar för hög produktivitet

På Elmia Verktygsmaskiner var avsikten att visa det senaste inom skruvstycken, spännelement och kuber från 5th Axis. Och hur snabbt och enkelt det är att rigga om med hjälp av 5th Axis Rocklock-system. De produkterna visar vi nu på vår hemsida och i utställningslokaler i vår anläggning i Mölndal. Med hänsyn till den pågående pandemin så sker visningar efter överenskommelse och i små grupper om 1-2 personer.

– Med 5th Axis uppnår man verkligen hög produktivitet. Exempelvis ger multiuppspänningar plats för flera detaljer och vändbara backar är försedda med räfflade laxstjärtspår för hög flexibilitet och höga spännkrafter, berättar Bo.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT