Gestamp-HardTech (1)

Foto: Gestamp.

Sep 10, 2019

55 varslas i Luleå


Stänger verktygstillverkningen på grund av vikande efterfrågan.

Luleåföretaget Gestamp Hardtech varslar 55 tjänster. Varslet sker i samband med att företaget stänger ner tillverkningen av verktyg. Det uppger SVT Norrbotten.

– Verktygstillverkningen i Luleå lider av låga ordervolymer och överkapacitet till följd av snabba förändringar i den globala fordonsindustrin. Efterfrågan på verktygsutrustning fortsätter att falla och orsakar prispress. Konkurrenskraften viker och vi ser ingen uppgång i sikte under kommande år. I den här situationen ser Gestamp dessvärre ingen annan lösning än att konsolidera verksamheten till färre enheter och stänga Tooling i Luleå, säger Johan Balck, VD för Gestamp HardTech, i ett pressmeddelande.

Gestamp HardTechs andra verksamheter i Luleå sysselsätter tillsammans 250 personer, vilka inte berörs av beslutet. Nu inleds fackliga förhandlingar och företagets mål är att alla berörda ska informeras inom sex veckor. Stängningen beräknas vara slutförd i januari 2020.

Gestamp HardTech är specialiserat på varmformning, en presshärdningsteknologi för att tillverka lättare och säkrare komponenter. Företaget grundades 1975 och köptes av Gestamp Group år 2004.

  • Nov 11, 2019

    Varsel i Ekenässjön

    Nyheter Ännu en underleverantör som drabbas av minskade volymer hos fordonsjättarna Volvo och Scania.
    286
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT