Gestamp-HardTech (1)

Foto: Gestamp.

Sep 10, 2019

55 varslas i Luleå


Stänger verktygstillverkningen på grund av vikande efterfrågan.

Luleåföretaget Gestamp Hardtech varslar 55 tjänster. Varslet sker i samband med att företaget stänger ner tillverkningen av verktyg. Det uppger SVT Norrbotten.

– Verktygstillverkningen i Luleå lider av låga ordervolymer och överkapacitet till följd av snabba förändringar i den globala fordonsindustrin. Efterfrågan på verktygsutrustning fortsätter att falla och orsakar prispress. Konkurrenskraften viker och vi ser ingen uppgång i sikte under kommande år. I den här situationen ser Gestamp dessvärre ingen annan lösning än att konsolidera verksamheten till färre enheter och stänga Tooling i Luleå, säger Johan Balck, VD för Gestamp HardTech, i ett pressmeddelande.

Gestamp HardTechs andra verksamheter i Luleå sysselsätter tillsammans 250 personer, vilka inte berörs av beslutet. Nu inleds fackliga förhandlingar och företagets mål är att alla berörda ska informeras inom sex veckor. Stängningen beräknas vara slutförd i januari 2020.

Gestamp HardTech är specialiserat på varmformning, en presshärdningsteknologi för att tillverka lättare och säkrare komponenter. Företaget grundades 1975 och köptes av Gestamp Group år 2004.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT