Håkan Samuelsson. Foto: Volvo Cars.

May 23, 2019

500 konsulter får lämna Volvo Cars


Biltillverkaren ser över kostymen.

Volvo Cars ska skära kostnader. Enligt vdn Håkan Samuelsson handlar om runt 500 konsulter som ska bort. Det säger han till Di i samband med Automotive News konferens i Göteborg.

”Vi har vuxit kraftigt och det kan vi inte fortsätta med i motvind”, säger han. Bara sedan förra året har antalet anställda ökat med 2.000 till 42.000 och antalet konsulter med 200 till 4.500. Nu drar han alltså i bromsen. 

”Det handlar om att ifrågasätta hur många vi behöver vara. Vi måste också se över vad vi köper i alla olika slags utredningar och lära oss att göra mer själva just nu. Och vi måste vara restriktiva med anställningar”, säger Håkan Samuelsson till Di i samband med Automotive News konferens i Göteborg.

"Jag har varit med tillräckligt länge för att veta att det brukar svänga var sjunde till åttonde år. Det är ganska nyttigt för företag att konsolidera och hushålla”, säger Håkan Samuelsson som varit vd för Volvo Cars sedan 2012 och dessförinnan haft en lång karriär som vd för lastbilsbolaget MAN och toppchef på Scania.

Det finns inga beslut om hur många konsultkontrakt som ska avslutas, men det rör uppemot 500 konsulter, varav de flesta i Sverige. Konsulterna som blir kvar hos Volvo Cars har också tvingats gå med på sänkta arvoden med fem procent.

Men på frågan om det blir några varsel om uppsägningar svarar han bestämt:
”Nej.”
 • Jun 17, 2019

  Affärsläget för industrin försvagas

  Nyheter Även om en del fortfarande rapporterar ett utfall bättre än historiska genomsnitt följer utvecklingen i Sverige de allt svagare data som rapporteras i övriga Europa, menar Teknikföretagen.
  273
 • Jun 17, 2019

  100 ton stål på två dagar i akutprojekt

  Branschnytt -När jag får uppleva projekt som det här och se engagemanget och viljan att lösa kundens problem gör det mig stolt att kalla mig Saltängare, säger Stefan Låås, projektledare.
  242
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Hexagon HxGN LIVE Las Vegas Reportage

  Spektakulärt på Hexagons event i Las Vegas

  Endast en dag återstår av ett välmatat och intensivt HxGN Live i Las Vegas. Huvudbudskapet lyder "Your data can save the world". Svensk Verkstad lämnar rapport.
  129