Oct 6, 2016

50 sopbilar till Norge


JOABs största sopbilsleverans någonsin.


JOAB har tillsammans med Rich Steen AS, levererat närmare 50 st sopbilsaggregat till Veireno i Oslo. Bilarna kommer samla in hushållsavfall i hela Oslo som entreprenören Veireno fått kontrakt på.

Det är första gången som en aktör fått kontrakt för samtliga distrikt i Oslo med gemensam uppstart. Leveransen omfattar flera olika typer av modeller.

12 st av fordonen har elhybriddrivna sopbilsaggregat för bästa miljömässiga prestanda.

4 st är en nyutvecklad modell med kran för tömning av nedgrävda behållare.

De övriga är både två- och tre axliga bilar med både höga aggregat med stor volym men även låga modeller avsedda för garage körning.

—Det har varit stimulerande att arbeta med detta projekt som inneburit tuffa kravställningar och utmaningar. Vi tillsammans med Rich Steen har arbetat nära kunden, tänjt på gränserna och utvecklat idéer tillsammans på ett mycket lyckat sätt, säger Tom Sjöstrand, JOABs försäljningschef för sopbilsaggregat.

JOAB är ett ledande företag inom påbyggnadsbranschen för lastbilar. I år har JOAB sålt fler sopbilsaggregat än någonsin tidigare. Sammantaget i år levereras över 1 200 enheter av lastväxlare, sopbilsaggregat, liftdumper, marknadens smartaste skiftessystem Cameleont™ och kranar.

JOAB-gruppen är ett familjeföretag med 50 år på nacken. All utveckling och tillverkning sker helt i egen regi och verksamheten bedrivs idag i Göteborg, Mellerud, Lessebo, Täby och Blomstermåla i Mönsterås kommun. Företaget omsätter över 650 miljoner kronor och har 275 anställda.

 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT