anders fogelberg

Anders Fogelberg. Foto: FlexQube.

Sep 22, 2020

4G och 5G i självkörande logistikrobotar?


FlexQube fortsätter sitt partnerskap med Ericsson för att utforska potentialen.

Efter att ha deltagit tillsammans på MWC (Mobile World Congress) i Los Angeles, 2019, där en eQart uppkopplad med 4G demonstrerades, har samarbetet tagits till nästa steg. Under hösten kommer Ericssons första smarta fabrik i Texas, USA, att implementera en eQart.

eQart kommer vara uppkopplad till ett privat mobilnätverk skapat av Ericssons ”Industry Connect”-tjänst. eQart kommer att fungera som en demoenhet för att visa upp funktionaliteten och möjligheterna med tjänsten ”Industry Connect”. Syftet är att visa upp hur tjänsten ”Industry Connect”  kan stödja Industri 4.0-enheter, likt eQart, att kommunicera lokalt på plats.

”Ericsson Industry Connect” är ett privat mobilt nätverk skapat för industriella miljöer som är säkert, har stabil täckning, hög enhetstäthet och förutsägbar latens. Genom denna anslutningslösning kan FlexQube leverera en lösning för privata mobila nätverk uppkopplat med 4G/LTE med en tydlig väg till 5G.

FlexQube är starkt engagerade inom Industri 4.0 och framtidens logistikautomation. eQart är utrustad med 4G-uppkoppling som standard och kommer med ett globalt Telenor IoT SIM-kort för en stabil och flexibel datauppkoppling för FlexQubes kunder globalt. 4G-anslutningen används för att samla in data till molnet, skicka uppdrag till eQart och skicka mjukvaruuppdateringar OTA (Over the air). Kommande generationer av eQart kommer vara uppkopplade med 5G-anslutning, vilket möjliggör en rad möjligheter att skapa ännu mer värde för kunderna. 5G-anslutning kommer möjliggöra fjärrstyrning av eQart genom att skicka realtidkommandon och videoströmmar med minimal latens, vilket gör det möjligt att erbjuda fabrikstransporter som en tjänst.

FlexQubes CTO Per Augustsson kommenterar:

-Vi har haft ett samarbete med Ericsson sedan MWC 2019 i Los Angeles där Ericsson visade upp eQart i deras monter. Jag är glad att Ericsson är intresserad av att använda vår eQart internt för deras ”smarta factory”-utställning. Jag hoppas att vi kan fortsätta att stärka vårt samarbete under 2020. Framöver kommer 5G-anslutning spela en avgörande roll för nästa generation av eQart-produkter. En partner som Ericsson med ledande kunskap och teknologi inom detta område är avgörande för att lyckas.

eQart är FlexQubes första produkterbjudande inom automationsområdet och är baserad på det patenterade FlexQube-konceptet där det adderas smarta byggblock för att skapa en självkörande FlexQubevagn.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT