Jun 10, 2016

3DVerkstan öppnar 3D-showroom i Stockholm


3D Meetup Center, Sveriges första fysiska mötesplats för 3D-printing och additiv tillverkning öppnar nya lokaler beläget i centrala Stockholm.

3D Meet Up Center är ett center och showroom för utbyte av kunskap genom möten, föreläsningar, utbildning och branschorienterade event från ledande aktörer inom additiv tillverkning.

-Vi är mycket glada över de nya lokalerna där vi kan visa möjligheter som tekniken för med sig, säger Daniel Ljungstig från 3DVerkstan.
-Vi vill samarbetat med våra ledande kolleger i branschen för att stärka kunskapen om 3D printing och synas mer i branschen.

3DMC ligger i centrala Stockholm på Rehnsgatan 16, ca 150 meter från T-bana Rådmansgatan, uppgång mot Handelshögskolan. Det finns ett Event Space som rymmer upp till 150 personer (60 sittande) för konferenser, workshops, utbildningar och inspirerande events Konferensrum för 12 personer med storbildsskärm och videokonferensmöjlighet.

3DMC är en mötesplats mellan aktörer inom 3D-printing och branscher som är på väg in i en digital transformation, entreprenörer, konstruktörer, tandtekniker, produktutvecklare, forskare, ingenjörer, arkitekter, lärare och andra branscher i teknikens framkant. Här kan du delta i många intressanta events där du får lära dig hur 3Dprinting påverkar just din bransch och vilka möjligheter som tekniken för med sig. Om man arbetar själv med teknik eller applikationer inom 3Dprinting har man också möjlighet att organisera egna events här.

3Dprinting (= Additiv tillverkning) har länge använts för prototypframtagning och det är därför också till stor nytta för industridesigners, ingenjörer och produktutvecklare. I takt med den hastigt accelererande teknikutvecklingen inom 3Dprinting (3DP) så växer också antalet grupper som har nytta av 3DP väldigt snabbt.

Kirurger och sjukvården använder 3DP för att förbättra operationer med kirurgiska guider. Stadsplanerare och arkitekter använder 3DP för visualisering, förtätningsanalyser och kommunikation. Forskare använder 3DP för att kunna göra nya typer av experiment som annars hade varit omöjliga eller väldigt svåra att genomföra.

Elever, lärare och skolor använder 3Dteknik för kreativt skapande, lärande och för att växa fram nästa generations digitala konstruktörer. Konstnärer kan skapa helt nya former och uttryck med den frihet som 3DPdesignger. Inom flyg och rymdindustrin sparar man pengar genom att kunna skapa hållfasta maskindelar till lägre vikt och lägre totalkostnad.

I framtiden kommer man att i en allt större utsträckning byta ut traditionella tillverkningsmetoder för serieproduktion mot 3DPteknik.

Nätverkspartners tillkommer löpande, för tillfället är följande företag och organisationer med:
Höganäs Digital Metal (tillverkar små högprecisionsdetaljer i metall).
VBN Components (tillverkar nötningsbeständiga detaljer i metall).
Xenter Botkyrka en Yrkeshögskola som startat den första Yhutbildningen för 3Dtekniker med fokus på 3Dprinting i Sverige.
Prototal en av Sveriges ledande servicebyråer inom prototyptillverkning.
Spotscale skapar högupplösta digitala modeller av byggnader med drönare och avancerade algoritmer.
3DVerkstan ett kunskapsföretag inom 3Dprinting
SUP46 Startup
People of Sweden, en ledande startup hub för extraordinära startupbolag

www.3dmc.se
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT