InssTek MX-mini med arbetsområde 200x200x200 mm. Foto: Dankab.

Apr 18, 2018

3D-printing på frammarsch


Nu kommer additiv produktion på bred front och Dankab Verktygsmaskiner lanserar InssTek på den svenska marknaden.

Fördelarna med 3D-Printing är många. Metoden förenklar tillverkningsprocesser och reducerar ledtider till ett minimum. Dessutom minskas transportbehov och lagerhållning kraftigt. Problemet har hittills varit att man inte kunnat producera med tillräckligt hög yt- och materialkvalitet men dessa problem undanröjer InssTek med DMT®.

InssTek som etablerades 2001 och är en framgångsrik koreansk maskintillverkare med egenutvecklad avancerad teknik DMT®. DMT® som står för Direct Metal Tooling. DMT® tekniken har också klassificerats av ASTM (American Society for Testing and Materials) – vilket är en amerikansk metallstandardiseringsorganisation.

Metoden hjälper användaren att med hög hastighet tillverka produkter med hög materialtäthet och komplexa geometrier. InssTek kan arbeta med upp till tre olika metallpulver samtidigt i samma produkt, vilket de är ganska ensamma om. Dessutom använder maskinerna från InssTek normala kommersiella metalpulver. Stål, koppar, titan, mm från vanliga kommersiella leverantörer ger mellan tre och fem gånger lägre kostnad för materialet än vad andra additiva procedurer kräver.

Med InssTek görs reparationer av exempelvis gjutformar utan tillgång till original CAD/CAM filer.

InssTek har flera standardmaskiner av olika storlekar på programmet men man tillverkar även en del specialmaskiner. För närvarande bygger InssTek en sexaxlig maskin med 4000x1000x1000 mm arbetsområde till två olika kunder.

På ELMIA Verktygsmaskiner i Dankabs monter B 03:36 visas den smidiga InssTek MX-mini med arbetsområde 200x200x200 mm.
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT