Jan 22, 2018

3D Center expanderar


Flyttar, öppnar nytt kompetenscenter för additiv tillverkning och nyanställer.

Från och med idag har 3D Center ny adress och finns numera på Kvarngatan 10 i Västervik.

3D Center gör nu en stor satsning som planerats under en längre tid. Samtidigt som verksamheten flyttar till nya lokaler på 700m2 har vi även gjort nyanställningar, för att bättre kunna möta våra kunders behov.

I de nya lokalerna finns bättre möjlighet att hjälpa företag med utvärderingar och tester kring olika typer av applikationer för Additiv Tillverkning(AT). Showroom med fullt installerad utrustning av olika 3D tekniker, projektrum, konferens och verkstad. Fokus kommer fortsatt vara inriktad på HP Jet Fusion tekniken, då denna är överlägsen kostnadsmässigt när det gäller produktion av slutprodukter med AT.

I showroomet finns bland annat en HP Jet Fusion 4200 installerad som kommer användas för demo, test och validering av processer med 3D-tekniken.

-Anledningen till expansionen är dels det ökade behovet hos marknaden men även tack vare Partnerskapet med HP. Under slutet av 2018 kommer ytterligare HP-plattform att lanseras som kommer ha en stor inverkan på branschen. Utrustningen kommer ligga i en betydligt lägre investeringskostnad än tidigare men även ge möjligheter till ytterligare funktioner. Mer kring den nya HP plattformen kommer att delges vid vår invigning 7-8 Mars 2018, säger Ulf Qviberg, VD på 3D Center.

Om 3D Center
3D Center erbjuder professionella lösningar för additiv produktion och 3D Printing med en bred produktportfölj anpassad både för framställning av prototyper och produktion av slutprodukter. 3D Center är auktoriserad Partner med HP för 3D-skrivartekniken ”HP Jet Fusion”. Produkterna omfattar de flesta tekniker som används professionellt idag, och vi strävar ständigt mot att alltid kunna erbjuda den bästa lösningen på marknaden. 3D Centers personal är experter på additiv tillverkning och 3D printing, och kan erbjuda kvalificerad vägledning i val av teknik, material och mjukvaror. 3D Center hjälper tillverkare och kunder inom fordonsindustri, plastindustri, maskintillverkare samt många fler. 3D Center erbjuder 3D skrivare för professionell användning, uthyrning, utbildning, utvärdering och service.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385