Ludvig Göhlin. Foto: Göhlins.

Mar 19, 2018

26 år och vd för Gnosjöföretaget


Han tar över stafettpinnen för familjeföretaget, med över 100 år på nacken, och som just nu är i slutfasen av ännu en stor investering.

Ludvig Göhlin, 26 år, blir ny VD på Göhlins i Gnosjö och tar över ansvaret i det anrika familjeföretaget som grundades redan 1912.

Göhlins säljer industriförnödenheter med tonvikt på Gnosjöregionen och har 18 anställda.

-Det känns fantastiskt bra och speciellt nu när företaget är mitt i en mycket positiv expansionsfas, säger Göran Göhlin som varit VD i sammanlagt mer än 30 år och är huvudägare i företaget.

Göran är barnbarn till grundaren OA Göhlin och företaget var från början en klassisk järnhandel. I början av 80-talet utvecklades företaget till en ren verktygs- och maskinhandel för att sedan succesivt bli en av landets största privata aktörer när det gäller att förse industrin med förnödenheter.

-Vi har på senare år ytterligare förbättrat logistiken i vårt företag för att snabbt kunna förse våra kunder med det dom behöver. Vi har bl.a. investerat i en hypermodern lagerhiss och förstärkt vårt affärssystem, säger Göran.

Generationsväxlingen i Göhlins påbörjades för tre år sedan när bröderna Ludvig och Filip (i en syskonskara på fem) kom in i verksamheten och blev delägare. Förra året fick Göhlins Nordenagenturen för "tillfällig skyddsfilm" från amerikanska Polymask och samtidigt förvärvades Lichrons grannfastighet på 1900 kvadratmeter.

-Vi är sedan flera år bl.a. specialister inom ett område som vi kallar för sammanfogning (lim och tejp) och den verksamheten har vi nu flyttat till den inköpta fastigheten, säger Ludvig.

-Och när vi nu sammanfattar fjolåret 2017 kan vi konstatera att vi har framgångar inom alla våra produktområden att Göhlins återigen noterat ett omsättningsrekord, tillägger Ludvig.

-När det går bra för Gnosjöregionens företag brukar vi säga att det går bra för Göhlins och vice versa, säger Göran. Göhlins speglar som vanligt verksamheten i Gnosjöregionens många industriföretag - dvs det är stor efterfrågan på produkter inom skärande bearbetning och automation.

-Göhlins är tex sedan många år Secos största återförsäljare i landet, säger Göran. Göran fortsätter att arbeta i företaget som just nu är mitt i slutfasen av ännu en stor investering.

-Efter sommaren kommer vi att lansera vår nya webbshop som vi utvecklat under lång tid tillsammans med de framgångsrika Jönköpingsföretagen Consid och Toxic, berättar Ludvig.

-Många av våra kunder gör redan i dag en del av sina inköp via webben och vi tror att vi den vägen nu också stärker vår ställning som en nationell aktör inom många produktområden.
Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    83

SENASTE NYTT