Black Line 141-24 Volt. Foto: Conveyor 22.

Apr 23, 2018

24-volts transportörer med 15 meter styrkabel


Transportör från Conveyor 22, nu med batteripack.

Denna vecka levererar Conveyor 22 två transportörer som drivs med 24 VDC, med 15 meter styrkabel mellan kontrollbox och transportör. Kunden är ett portugisiskt automationsföretag.

-Nu går det till och med att köra transportören med ett batteripack, säger Lars Sandberg, transportörens skapare.

Varför är detta speciellt? Det är en ny 24 VDC-modell utvecklad utifrån den vanliga modellen, 110-230 VAC, samt en förlängd styrkabel från standard 3 m till 15 m.

Lars förklarar:

-Vi får fler och fler förfrågningar på 24-volts transportörer från robotautomation. Robotceller är ibland enbart utrustade med lågvolt som strömförsörjning till kringutrustning. 

-Kontrollboxen förses med 24 VDC men skickar sedan ut önskad volt till transportören. Resultatet blir samma kapacitet och styrka trots den lägre inmatningspänningen.        
-På grund av säkerhetsskäl och EMC-krav (maskindirektivet gällande t.ex. strålning) har vissa transportörer kort styrkaber. Precis som Tesla använder vi den nyaste motorteknologin med digital kontroll. Idag kan våra kablar vara 15 meter långa och kunden får mycket längre räckvidd och därmed fler valmöjligheter.

I framtidens industri måste företag följa trenden – innovation är ett av Conveyor 22:s kärnvärden.

Conveyor 22 AB strävar efter att tillhandahålla lösningar för att förenkla automationsprocessen, bidra till mer hållbart energiutnyttjande och en miljövänlig arbetsmiljö. Användningen av transportörerna har effektivt förenklat transportsystem och förbättrad produktivitet genom att eliminera manuella frekvensjusteringar, underhåll och oplanerade driftstopp.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT