Foto: Sandvik.

Oct 9, 2017

210 får lämna Sandvik


Det innebär att lika många tjänstemän som varslades i augusti kommer att sägas upp.

Det står klart sedan första delen av förhandlingarna på Sandvik Materials Technology avslutats, skriver tidningen Kollega.

Nu följer förhandlingarna om vilka som ska sluta. Där har facket sin hållning klar. De tre facken, Unionen, Ledarna och Sveriges Ingenjörer, är inte beredda att göra avsteg från lagen om anställningsskydd, skriver tidningen Kollega. Enligt Mikael Larsson, som är sektionsordförande för Unionen på Sandvik Materials Technology kommer facken att begära att företaget redovisar vilka följderna blir när 210 tjänster ska bort.

-Vi kommer att påpeka för arbetsgivaren att om 210 personer ska bort så måste också göromål för 210 personer tas bort. Den psykosociala ohälsan är ett generellt problem i dag, den är vårt största gissel, sa han i ett uttalande i augusti.

Han menar vidare att man som stor arbetsgivare har ett ansvar. Ett sådant här beslut drabbar inte bara de anställda på Sandvik, utan också en massa andra i samhället omkring, exempelvis anställda i barnomsorg och skola, och underleverantörer. 

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT