Tidigare års deltagare i Female Leader Engineer på prisceremonin.

Oct 11, 2018

2018 års deltagare i Female Leader Engineer klara


Vinnaren får ett skräddarsytt traineeprogram på tre av de åtta partnerbolagen Ericsson, Fortum, Sandvik, Scania, Skanska, SSAB, Stora Enso och Volvo Cars.


Årets deltagare i utmärkelsen Female Leader Engineer är nu utvalda. Efter en gedigen ansökningsprocess kan vi stolt presentera 20 kompetenta kvinnor som under hösten får chansen att utvecklas personligt och i sitt ledarskap, samt knyta nära kontakt med stora svenska industribolag.

Från nästan hundra sökande kvinnliga studenter har de 20 deltagarna noggrant valts ut baserat på sina ambitioner och erfarenhet av att leda, och viljan att vara med och utveckla svensk industri.

Alla sex medverkande universitet KTH, Chalmers, Tekniska Högskolan vid Linköpings universitet, Luleå tekniska universitet, Lunds tekniska högskola och Uppsala universitet finns representerade bland deltagarna.

En intensiv period innehållande bland annat exklusiva studiebesök på alla partnerföretag, intervjuer, inspirations- och utbildningsträff med Kvinnokompetensen samt en första kväll med nätverket Female Leader Engineer Alumni har nu kickat igång. Vem av deltagarna som blir Årets Female Leader Engineer kommer att tillkännages i samband med prisceremonin som äger rum den 21:e november. Vinnaren får ett skräddarsytt traineeprogram på tre av de åtta partnerbolagen Ericsson, Fortum, Sandvik, Scania, Skanska, SSAB, Stora Enso och Volvo Cars.

-Efter många månader av förberedelser tillsammans med våra partnerbolag så känns det jätteroligt att äntligen få träffa årets deltagare i Female Leader Engineer. Känslan när en träffar dem är att det finns hopp för framtiden, för med dessa kvinnor vid rodret så kommer välbehövliga förändringar verkligen att ske. Det är ett privilegium att få möta och följa deltagarna, säger Lisa Guldstrand, Project and Talent Manager på Female Leader Engineer.

Årets deltagare är:

Tove Arrelid, Chalmers
Maja Arvidsson, Chalmers
Sofia Alexandersson, Chalmers
Linda Wäppling, Chalmers
Beatrice Boström, KTH
Anna Berggren, KTH
Mathilda Lundeberg, KTH
Sofia Tollander, KTH
Sara Vaghult, LiU
Lina Rosberg, LiU
Josefin Ek, LiU
Rebecca Stark, LiU
Sara Ågren, LiU
Beatrice Partain, LiU
Sofia Andersson, LTU
Clara Danielsson, LTU
Marika Arvidsson, LTH
Carolina Holmberg, LTH
Hanna Lycken, Uppsala universitet
Clara Engman, Uppsala universitet

Magent arbetar för att makten i näringslivet ska vara jämnt fördelad mellan män och kvinnor. Genom programmet Female Leader Engineer identifieras nyexaminerade kvinnliga civilingenjörer med potential för ledarroller i framtiden. Programmet syftar till att utveckla samtliga deltagare och fungerar också som en unik mötesplats mellan unga kvinnor och svensk industri. Programmet fungerar även som en urvalsprocess genom vilken Årets Female Leader Engineer utses. Vinnaren får möjligheten till ett skräddarsytt traineeprogram på tre industriföretag.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT