Oct 4, 2019

20 miljoner till robot-techföretaget i Hälsingland


Företaget utvecklar robotlösningar och mjukvara till bland annat monteringslinjer inom industrin.

MTEK Industry i Alfta i Hälsingland utvecklar mjukvara och robotlösningar för industriföretag som sysslar med sammansättning av små delar. Företagets lösning digitaliserar produktionsflödet, vilket ökar snabbheten och ger färre fel. Nu deltar Almi Invest i en investering på sammanlagt nära 20 miljoner kronor i bolaget. Pengarna ska gå till marknadsexpansion.

- Industri 4.0 är här och MTEK:s lösning ligger helt rätt i tiden när det gäller att gå från datorisering till digitalisering och automatisering, säger Marie Andersson, Investment Manager på Almi Invest. Målet är en produktion med kortare omställnings- och ledtider, färre fel, mer flexibilitet och mindre tidskrävande programmering.

En lösning från företaget heter MTEK 4ZERO, som kombinerar komponenter från MTEK och partners till en skalbar, robust och flexibel lösning för taktade flöden i monteringslinjer. Bolaget har stora internationella kunder som bland annat Nokia.

MTEK erbjuder även mjukvaran MBrain som bland annat kombinerar produktions- och maskindata över den digitaliserade monteringslinan med ökad prestanda som resultat.

MTEK:s erbjudande har hög standardiseringsgrad på arbetsstationer och mjukvara. Det sker alltid en anpassning för den specifika kunden, men i och med fokuset på standardisering så kan bolaget erbjuda kunder snabbare leverans.

- Vi är väldigt glada för att ha fått in Almi Invest som ny delägare, säger Mattias Andersson, grundare och vd MTEK. Nu kan vi fortsätta att bygga vår organisation med målet att öka vår försäljning rejält. Syftet är att kunna återföra produktion till högkostnadsländer.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT