Foto: Multidocker

Dec 4, 2019

20 miljoner MultiDockeraffär i Brasilien


Säljer delar av dotterföretag

MultiDocker har träffat avtal om att sälja majoriteten i det Brasilianska dotterbolaget, inklusive maskiner, utrustning, och personalresurser mm. Försäljningen är villkorad av att slutligt avtal om villkoren kan träffas. Köparen är ett av Brasiliens större åkeri- och entreprenadföretag. Köparen är sedan flera år en partner till MultiDocker och förhandlingarna har pågått under hösten. Affären förväntas innebära ett likviditetstillskott i storleksordningen 20 MSEK och ett mindre resultatmässigt tillskott. Affären beräknas slutföras före årets slut.

Parterna har vidare kommit överens om att fördjupa sitt samarbete, där MultiDocker tillför kompetens för att optimera logistikflöden och tillhandahålla optimala maskiner. Den Brasilianska partnern står för marknadsföring, försäljning, och drift av logistikpunkter.

”Vi ser fram emot att slutföra den här affären som både innebär ett tydligare fokus kring MultiDockers kärnaffär och samtidigt att fortsätta utvecklas i Sydamerika,” säger Percy Österström ordförande i MultiDocker.
 • Dec 12, 2019

  Hållande verktyg blir smartare

  Reportage – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  59
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Sandvik Coromant tar täten online

  Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
  184

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  59