Sep 26, 2016

20 deltagare klara för årets Female Leader Engineer


Nu inleds en intensiv period tillsammans med sex industriföretag innan prisceremonin den 23 november. Syftet är att skapa en plattform som leder till att fler rekryterar högpresterande kvinnliga civilingenjörer med aspirationen att bli ledare i framtiden.

 

Av 120 sökanden från Kungliga Tekniska Högskolan, Chalmers Tekniska Högskola, Lunds Tekniska Högskola och Tekniska Högskolan vid Linköpings universitet har 20 kvinnliga civilingenjörsstudenter valts ut för att fortsätta sin resa mot utmärkelsen Female Leader Engineer. 

Nu påbörjas en intensiv period för tjejerna där bland annat exklusiva partnerdagar hos AstraZeneca, Ericsson, Fortum, Sandvik, Scania och Skanska står på agendan. Utöver partnerdagarna får deltagarna genomgå intervjuer, caselösning, personlighetstest samt ett logiskt test under en assessmentdag som utvecklats och drivs i samarbete med headhuntingföretaget Talent Eye. Alla deltagare får även chans till att ytterliggare boosta sin utveckling genom coachande och inspirerande möten med vår partner Kvinnokompetensen. Under processens gång får gruppen chans att skapa ett värdefullt nätverk med representanter från företagen, framgångsrika kvinnliga ingenjörer ifrån Female Leader Engineers Alumninätverk och inte minst varandra. De kommer få en inblick i sina potentiella roller på partnerföretagen och samtidigt utvecklas personligen.

- Vi lägger stor vikt vid att urvalsprocessen ska vara så givande som möjligt för både företag och deltagare. Syftet med den, liksom för Female Leader Engineer i stort, är att skapa en berikande plattform som leder till att företagen rekryterar fler högpresterande kvinnliga civilingenjörer med aspirationen att bli ledare i framtiden, säger Madelen Porserud, styrgruppsmedlem för Female Leader Engineer.

Just nätverket och en känsla för partnerföretagen lyfts fram som de största fördelarna från Female Leader Engineer i en enkät som tidigare deltagare har svarat på. I den speglas också konkreta resultat av utmärkelsen: av tidigare deltagare har ungefär var femte haft en chefsposition med personalansvar eller suttit med i en ledningsgrupp.

Den 4e november utses 10 finalister som under en jurydag får chansen att presentera sig själva för representanter från partnerföretagen. På prisceremonin, som går av stapeln den 23e november, avslöjas det vem som blir Female Leader Engineer 2016.

Female Leader Engineer är en utmärkelse för kvinnliga ingenjörsstudenter på Kungliga Tekniska Högskolan, Chalmers Tekniska Högskola, Lunds Tekniska Högskola och Tekniska Högskolan vid Linköpings universitet i samarbete med svenska industriföretag. Syftet med utmärkelsen är att öka andelen kvinnor på ledande positioner i näringslivet genom att bland annat bygga en bas av unga ingenjörer med potential för framtida ledarroller.

Utmärkelsen tilldelas varje år en kvinnlig civilingenjörsstudent som utmärkt sig i problemlösning och sitt sätt att leda människor. Vinnaren av Female Leader Engineer får ett skräddarsytt traineeprogram hos flera av partnerföretagen och alla deltagare får en chans till personlig utveckling samt en nära kontakt med företagen genom hela utmärkelsen. Utmärkelsen drivs av civilingenjörer ute i arbetslivet.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT