Foto: Outokumpu.

Dec 23, 2020

170 får lämna Outokumpu i Sverige


Förhandlingarna är slutförda, totalt försvinner 1000 tjänster globalt.

Outokumpu har slutfört sina förhandlingsprocesser för medarbetare som startades i utvalda verksamhetsländer i november 2020, i syfte att skapa kostnadsbesparingar genom omstrukturering och minskning av det totala antalet anställda med upp till cirka 1000. Det uppger företaget i ett pressmeddelande.

Som ett resultat av förhandlingarna minskar antalet anställda med 250 i Finland, 230 i Tyskland och 170 i Sverige. I Sverige har Outokumpu verksamheter i bland annat Avesta, Fagersta och Degerfors. 

Dessutom pågår ytterligare personalminskningar i företagets europeiska och amerikanska verksamhet, med minskning av cirka 250 anställda som redan implementerats. Den totala målinriktade minskningen av antalet anställda på 1 000 kommer att slutföras i sin helhet, främst i slutet av 2021. Outokumpu har som mål att ha ett antal anställda under 9 000 under 2022.

På grund av den utmanande marknadssituationen med fortsatt högt importpress i Europa och COVID-19-pandemin som påverkar den globala ekonomin är det avgörande att säkerställa företagets kostnadskonkurrenskraft genom att minska de fasta kostnaderna, varav personalkostnaderna är en betydande del.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT