Tetra Pak Lund. Foto: TT.

Nov 7, 2018

150 varslas hos tillverkaren i Lund


I förra veckan varslades 70 anställda och på tisdagen informerades personalen om att ytterligare 80 kan bli av med jobbet.

Det är förpackningsjätten Tetra Pak som nu varslat 150 anställda om uppsägning under den senaste veckan. Det uppger tidningen Norra Skåne.

Tetra Paks kommunikationschef, Christina Appelgren, säger att Tetra Pak i likhet med många andra stora företag fokuserar allt mer på automatisering och digitalisering.

–I takt med att vår verksamhet anpassar sig till ett allt större fokus på automatisering, digitalisering och hållbarhet förändras också de kompetenser vi behöver för att konkurrera framgångsrikt och växa i nya riktningar. I praktiken betyder det att vi kommer att rekrytera nyckelkompetens externt till Tetra Pak, samtidigt som vi kontinuerligt fortsätter att säkerställa vår konkurrenskraft genom att omfördela resurser och omstrukturera den pågående verksamheten. Därför kan information om varsel komma vid olika tillfällen, säger hon till tidningen.

Hon kan dock inte uppge hur omfattande rekryteringsbehovet är.

Tetra Pak är ett av tre företag i Tetra Laval Group – en privat företagsgrupp som grundades i Sverige. Tetra Pak i Lund har ca 3800 anställda.

De andra två företagen är DeLaval och Sidel. Tetra Laval har sitt huvudkontor i Schweiz.





 • Mar 21, 2019

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Reportage Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4
 • Mar 21, 2019

  Dacke Industri förvärvar Optronic

  Nyheter Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i Optronic Partner pr AB, som är ledande i Norden inom utveckling och tillverkning av optiska sensorer för industrin.
  8
 • Mar 21, 2019

  Fullt drag i Sandviken

  Branschnytt Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.
  459
 • Mar 21, 2019

  Goodtech levererar robotsvetscell till Permascand

  Branschnytt Lösningen ger Permascand ökad produktion med lägre bemanning, bra flexibilitet för nya produkter och korta konverteringstider. 
  62
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  208

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4