Tetra Pak Lund. Foto: TT.

Nov 7, 2018

150 varslas hos tillverkaren i Lund


I förra veckan varslades 70 anställda och på tisdagen informerades personalen om att ytterligare 80 kan bli av med jobbet.

Det är förpackningsjätten Tetra Pak som nu varslat 150 anställda om uppsägning under den senaste veckan. Det uppger tidningen Norra Skåne.

Tetra Paks kommunikationschef, Christina Appelgren, säger att Tetra Pak i likhet med många andra stora företag fokuserar allt mer på automatisering och digitalisering.

–I takt med att vår verksamhet anpassar sig till ett allt större fokus på automatisering, digitalisering och hållbarhet förändras också de kompetenser vi behöver för att konkurrera framgångsrikt och växa i nya riktningar. I praktiken betyder det att vi kommer att rekrytera nyckelkompetens externt till Tetra Pak, samtidigt som vi kontinuerligt fortsätter att säkerställa vår konkurrenskraft genom att omfördela resurser och omstrukturera den pågående verksamheten. Därför kan information om varsel komma vid olika tillfällen, säger hon till tidningen.

Hon kan dock inte uppge hur omfattande rekryteringsbehovet är.

Tetra Pak är ett av tre företag i Tetra Laval Group – en privat företagsgrupp som grundades i Sverige. Tetra Pak i Lund har ca 3800 anställda.

De andra två företagen är DeLaval och Sidel. Tetra Laval har sitt huvudkontor i Schweiz.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123