Operatören Robin vid den nya servoelektriska kantpressen från SafanDarley. Foto: Din Maskin.

Dec 12, 2016

150 ton och 3 meter lång


Legotillverkaren i Skara har under de senaste åren nästan dubblat produktionsytan till ca 9000 kvadratmeter. Nu är ytterligare en maskin på plats också.

Grönlunds Plåt har anor sedan 1800-talet. Idag är företaget en modern plåtbearbetare som huvudsakligen sysslar med legoarbeten inom tunnplåt.

Under de senaste åren har de nästan dubblerat sin produktionsyta till ca 9000 kvadratmeter. Verkstaden är utrustad med allt som behövs för en effektiv tunnplåtsbearbetning. Allt från stansning och bockning till svetsning och pulverlackning samt slutligen montering och leverans.

Hos Grönlunds stansas, laserskärs och bockas plåten av moderna maskiner från bland annat Prima Power. Specialiteten är tunnplåt upp till 6 mm. Maskinparken består bland annat av Prima Powers stans med vinkelsax, kombilaser samt bockautomat. De har även en robotiserad kantpress som kompletteras med manuella kantpressar.

Nu investerar Grönlunds Plåt i ytterligare en servoelektrisk kantpress från Din Maskin och SafanDarley.

Lars Nystedt, delägare i företaget, berättar;
- Det är den tredje servoelektriska kantpressen Grönlunds investerar i. Kantpressen har mycket låga driftskostnader och mycket hög driftsäkerhet samt har en tyst gång, vilket uppskattas av operatörerna.

Kantpressen E-Brake från SafanDarley som Grönlunds Plåt har beställt är en 150 tons, 3 meters maskin. Maskinen är utrustad med ett 5-axligt bakre anslag. Den har en servoelektriskt driven pressbalk med en extrem noggrannhet. De faktorer som gör så många kunder nöjda med sin E-Brake är bland annat dess tysta gång och exakthet i bockningsoperationen. Viktigt att nämna är att en E-Brake är fri från hydraulolja genom servodriften.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT