Foto: Jaba Group.

Apr 20, 2017

13 underleverantörer sätter Sverige på världskartan


Nästa vecka åker de till Tyskland för att visa upp sig.

Behovet att finnas på exportmarknader växer snabbt bland de svenska leverantörerna inom tillverkningsindustrin. Det för att kunna behålla och stärka konkurrenskraften såväl internationellt som i Sverige. Som partner till leverantörsindustrin har därför svenska underleverantörsmässan Elmia Subcontractor inlett ett samarbete med Hannover-mässan, där är samlingsmontern på Industrial Supply utgör ett led.

Ett av företagen som ställer ut i montern är fjädertillverkaren Ewes AB, med huvudkontor i Bredaryd.

– Vi vill knyta fler internationella kontakter. Då är den här mässan i Tyskland en bra möjlighet. I samlingsmontern representerar vi vårt eget företag, men också Sverige som industriland, och man syns alltid bättre om man är flera, säger Daniel Senioch, Export Sales på Ewes.

Svensk industri är beroende av exporten, men har också mycket att erbjuda. Leverantörerna är vida kända för sin höga teknisk kunskap och lösningsorienterade approach, sin effektivitet och kvalitet. Egenskaper som efterfrågas och sticker ut på den internationella marknaden.

– Vi är ett av världens mest innovativa länder, vi är noggranna och levererar alltid i tid. Det är egenskaper som efterfrågas internationellt och gör oss smått unika, säger Fredrik Sidahl, ordförande för branschorganisationen Fordonskomponentgruppen, FKG.

Industrial Supply arrangeras på Hannover Messe, 24–28 april.

För mer information kontakta Lina Galow, Elmia på 0765-48 60 91 och besök oss i monter E52, Hall 4

I samlingsmontern medverkar 13 svenska leverantörsföretag:

1. Blekinge Pressgjuteri AB, Sölvesborg

Blekinge Pressgjuteri AB tillverkar och levererar färdigmonterade komplexa aluminiumprodukter av toppkvalitet. Vi har i decennier tillgodosett de höga produktkrav som är etablerade inom branscherna medicinteknik, försvarsindustri och processindustri. Verksamheten under 2016 utlovar ett mycket positivt 2017 med flertal nya kunder och motsvarande ny-investeringar.

Kontaktperson: Michael Malmport, 0709-884351

2. Delex Teknik AB, Forsheda

Delex Teknik AB är ett kundorienterat och expansivt företag specialiserat på trådbockning. I en modern maskinpark kan vi erbjuda hög kvalitet och kapacitet, och för att tillgodose behovet av sammanfogade produkter och specialanpassningar har vi egen svets- och verktygsavdelning.

Kontaktperson: Fredrik Ljung, 0370-374604

3. DX Plastic AB, Bredaryd

DX Plastic är specialiserade på extrudering av termoplaster i många olika material. Co-extrudering i flera material där mjuka TPE och hårda material tillverkas samtidigt samt även produktion i renrum. DX Plastic är gärna med tidigt i projekten för att ge god produktionsekonomi och har god vana att ta framställa verktyg. Vi låter alltid kunden äga sitt verktyg.

Kontaktperson Christian Hallin 0370-374250

4. EWES AB, Bredaryd

Ewes genomför montage av sammansatta komponenter med stålfjädern i centrum.

Våra produktionsanläggningar i Europa och Asien löser allt från prototyper till serieproduktion. Kontaktperson Daniel Senioch 0370-86718

5. JABA Group AB

JABA Group AB är ett företag som bildades 2002 som sedan 2016 ingår i RECAWI gruppen. Vi tillverkar artiklar i olika former av fiber samt utför monteringsarbeten. Vi formar i varma och kalla verktyg, stansar, och vattenskär artiklar. Våra artiklar, dämpar, isolerar och skyddar mot värme i våra kunders produkter. JABA Group AB är certifierade enligt ISO/TS 169494, ISO 9001, ISO 14001 och Iway.

Kontaktperson: Magnus Arkholm 052-819809

6. JH Tidbecks AB, Ljungsarp

Tidbecks är Sveriges ledande tillverkare av bl.a. beröringsskydd, filtersektorer och sängstommar till lastbilsindustrin.

Företaget har de senaste åren gjort betydande satsningar i robotisering och automation. Företaget har mer än 175 års erfarenhet av legoproduktion till krävande kunder och har djup teknisk förståelse och bred problemlösningsförmåga.

Kontaktperson: Sven-Olov Kronaas 0321-530118

7. Makeni AB, Smålandstenar

Makeni är ett expansivt fullserviceföretag inom termoplaster, med egna resurser alltifrån idé till färdig produkt. Makeni utvecklar och producerar formsprutade produkter i termoplast - ett naturligt val för kvalitets- och miljömedvetna kunder med höga krav på formgivning, pris och kapacitet.

Kontaktperson: Per-Olof Axelsson 0371-34801

8. Motala Verkstads Group, Motala

Motala Verkstad Group (MVG) är en verkstadskoncern med kärnkompetens för bearbetning, tillverkning, avancerad svetsning och kvalificerat montage av tunga och medeltunga industriella system och produkter. Globala kunder inom bl.a. medtech, energi, marin, olja & gas, infrastruktur och försvar. MVG består av fyra bolag: Motala Verkstad, FM Industri i Malmö, MVG i Kristinehamn Höje (f.d. Scana Machining) och MVG i Gustavsvik, Kristinehamn (f.d. Rolls-Royce maskinverkstad).

Kontaktperson: Johnny Dahlberg 0705-62 80 72

9. Målmarks, Nacka Strand

Målmarks AB grundades 1989 och bedriver både handel och tillverkning. Försäljning sker i hela Europa och i huvudsak till förpacknings- och kemiindustri. Målmarks har även ett säljbolag i Brasilien och egen fabrik i Ungern där man tillverkar formblåsta plastprodukter sedan 20 år tillbaka. Vår inriktning är nu att utöka vår verksamhet som underleverantör. Specialitet är produkter med efterbearbetning från 0.1 l i volym.

Kontaktperson: André Spinola 0371-585800

10. National Gummi AB, Halmstad

National Gummi AB är ett familjeägt företag sedan 1941. Vi tillverkar artiklar i gummi och plast. Vi extruderar, formpressar, varmformar, stansar, sågar och vattenskär artiklar.

Våra artiklar tätar, dämpar, isolerar och skyddar våra kunders slutprodukter.

National Gummi AB är certifierade enligt ISO/TS 169494, ISO 9001 och ISO 14001.

Kontaktperson Johan Rössel 035-18 28 33

11. National Plast AB, Halmstad

National Plast AB arbetar med formsprutad termoplast och fokuserar på tre segment. Krävande TPE-applikationer även TPU och elektriskt ledande TPE. Konstruktionsplaster så som PPO, PA och volymproduktion av recyklad PP. Egen verktygsimport från Asien & Portugal. Ombesörjer montering av komponenter i av oss tillverkade plastartiklar.

Kontaktperson Christian Hallin 0370-374250

12. Ringsvets AB, Kopparberg

Ringsvets är en ledande tillverkare av kundanpassade ring- och rörämnen baserade på tunnplåt eller stång. Typiska produkter är ämnen för vidareförädling till rullagerhållare, förstärkningsringar samt komponenter till flänsförband. Under 2017 investerar vi 5MSEK i en ny tunnplåtslinje för att kunna hantera grövre dimensioner.

Kontaktperson: Johan Öholm 0703-66 34 20

13. Söderfors STEEL AB, Söderfors

Söderfors STEEL AB är ett av världens mest välrenommerade tillverkare av höglegerat specialstål. Med 350 års erfarenhet av stålproduktion kan Söderfors STEEL erbjuda ett brett utbud av valsade stänger, profiler och komponenter, även tjänster såsom smide, valsning, värmebehandling, ytbehandling, testning, skärning, särskild märkning och förpackning. I april 2017 öppnar vi verksamhet i Tyskland.

Kontaktperson: Abraham Melkesson 0722-12 03 60
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT