Oct 4, 2016

105.000 pallplatser till Biltemas nya lager


Åtta fotbollsplaner stort lager och EAB i Smålandsstenar har fått sin enskilt största lagerinredningsorder.

Byggnationen av Biltemas nya lager, Biltema 5, på gamla slakteriet i Halmstad hamn pågår nu för fullt. EAB i Smålandsstenar är leverantör av lagerinredning till de 105.000 pallplatserna. Ordern är en av EABs största enskilda lagerinredningsorder.

Samarbetet mellan EAB och Biltema har pågått under en längre tid, men då gällt lagerinredning till Biltemas butiker. Den här gången gäller det pallställ till Biltemas nya lager på gamla slakteriet i Halmstad hamn. Verksamheten sköts av Biltemas partner Retlog AB, som också är EABs uppdragsgivare.

Lagret som nu byggs är 55.000 kvm, cirka 8 fotbollsplaner, och ska stå färdigt i januari 2017.

Olof Wibäck, säljare och projektledare på EAB Lagerinredningar: 
”Det känns riktigt roligt att få vara med i Biltemas expansion. För oss innebär det projektering, produktion och montage av inte mindre 105.000 pallplatser, vilket gör ordern till en av våra största enskilda lagerinredningsorder genom tiderna. Vi ska även leverera portar till lasthusen och en hel del stålkonstruktioner till anläggningen.”

Skäl som väger tungt
”Vi har stor erfarenhet av att genomföra omfattande projekt liknande dessa och det är denna kunskap som gör att vi kan garantera våra kunder hållbarhet genom hela processen. Det är cirka 1.500 ton material som ska bearbetas och monteras, vilket är en respektingivande siffra.”

Tillverkningen av pallstället Omega pågår nu för fullt på EAB i Smålandsstenar och montaget i Halmstad börjar vecka 40.
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT