Gamla Årstabron. Foto: Weland.

Dec 8, 2016

1000 kvadratmeter lättdurk till Stockholm


Familjeföretaget med fabrik i Smålandsstenar levererade när k-märkta Gamla Årstabron i Stockholm renoverades.

Weland har levererat ca 1000m² lättdurk till renoveringen av Gamla Årstabron i Stockholm. Det har även levererats gallerdurk och raka trappor. Weland har använt standardiserade produkter för mycket bra passform.

Weland AB är ett familjeföretag med fabrik och huvudkontor i Smålandsstenar. Företaget tillverkar spiraltrappor, raka trappor, räcken, handikappramper, gångbryggor och entresoler. Weland är även en stor aktör inom plåtbearbetning.

Projektet Gamla Årstabron innebär att spårplanet på stålbron byttes och betongbrodelens tätskikt kompletterades. Projektet pågick under sommaren 2015. Den k-märkta Gamla Årstabron är en järnvägsbro med två spår för all södergående tågtrafik till och från Stockholm.

Enligt Mattias Andersson, säljare på Weland, är leveransen till Gamla Årstabron en av de större leveranserna av lättdurk som företaget har gjort.

- Vi levererade ca 1000m² tät lättdurk. Produkten är utmärkt att använda vid höga höjder så som på broar eftersom den minimera svindelkänslan med sin täta profil, säger Mattias Andersson.

Ger tätt golv

Lättdurk är ett bra produktval när man söker ett tätt golv. Lättdurken som användes i projektet är formskuren med urtag och sparklister. Welands lättdurk är lätt att montera. För att täcka en yta så använder man byggprofiler och avslutar med en så kallad avslutningsprofil.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT