Foto: Göhlins.

Mar 17, 2021

Gnosjöföretaget satsar på Tesla och Polestar som tjänstebilar


100 procent eldrivet hos Göhlins när det gäller tjänstebilar. "Perfekt med 35-40 mils räckvidd eftersom våra kunder till största del finns i Jönköpings län"

Göhlins i Gnosjö levererar industriförnödenheter och rullar numera framåt igenom de småländska skogarna tyst och fläckfritt. Sedan 2015 har företagets tjänstebilar successivt byts ut mot eldrift och numera drivs alla på 100% grön el, en del i företagets resa mot en klimatneutral verksamhet.

-Större delen av vårt försäljningsområde finns i Jönköpings län vilket gör det optimalt för oss att besöka industrierna med elbilarna som idag finns på marknaden med en räckvidd på 35-45 mil. Fördelen är att bilarna även kan användas privat vilket gör att vi årligen sparar över 40 Ton CO2 endast genom dagliga resor, förklarar Emil Göhlin.

Nu har Gnosjöföretaget precis bytt ut sin sista fossildrivna tjänstebil till eldriven och elbilsparken består uteslutande av Tesla och Polestar.

-Anledningen till att vi valde Tesla när vi tog beslutet om elbilar, var att vi ansåg att Tesla låg främst vad gäller både teknik och räckvidd. De har även ett etablerat infrastrukturnätverk med laddare över hela landet. En del av våra säljare kan köra 20-30 mil per dag, om inte mer, och andra bor 1,5 timme från jobbet och då är det inte många andra bilar som kan uppfylla kraven, förklarar Emil Göhlin för Svensk Verkstad.

-När sedan Polestar lanserade sin elbil tyckte vi att det var det högst intressant för vår del att köpa en svensk bil, inte minst när många av våra kunder levererar komponenter till fordonsindustrin i Sverige, säger Emil Göhlin.

Med sikte på en klimatneutral framtid

Bilarna används även emellanåt som budbilar när mindre beställningar ska levereras. Utöver de åtta elbilarna har företaget även två budbilar som fortfarande väntas på att bytas ut när en lämplig modell med tillräckligt lång räckvidd släpps.

-Detta är bara en början för vår del. Nu installerar vi en modul som analyserar vårt elnät för att sedan installera en anpassad yta med solpaneler till sommaren. Därefter kommer vi kunna producera mer än 50% av vår el på egen hand. Resan mot en klimatneutral verksamhet, säger Emil Göhlin.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT