Tomas Liljenfors / Bryne AB

Mar 3, 2017

Vinnaren erhåller 300 000 kr från Vinnovas utlysning till Innovativa startups


​Bryne i Diö erhåller 300 000 kr från Vinnovas utlysning till Innovativa startups

Bryne AB är återigen en vinnare i Vinnovas utlysningar, den här gången i Innovativa startups för sin produkt Metal Paste. Bryne AB finns i Diö i den anrika gamla kvarnen som de restaurerat och gjort till ett högteknologiskt utvecklingscenter. De har rönt stora framgångar under de senaste åren med sin produkt Loop, ett analysverktyg inom gjuterinäringen, en produkt som nu även lanseras internationellt.

Idag meddelar Vinnova att Bryne erhåller finansiering för att utveckla sin senaste innovativa produkt - Metal Paste. Det här är ett nytt unikt material som sammanfogar olika material med metallfilm. Detta göra 3D-tillverkning både billigare och mer miljövänlig.

Tomas Liljensfors är grundare och vd på Bryne AB. Han ser ett hållbart samhälle i framtiden där metal paste möjliggjort utvecklingen av smarta produkter som bidrar till en hållbar ekonomi, där material går att återvinna och att separera efter användning, viktiga grundbultar i en cirkulär ekonomi.

– De här pengarna innebär att vi på Bryne nu har möjlighet att satsa på långsiktiga projekt som vi annars inte hade kunna göra. Vår Metal Paste är ett nytt sätt att 3D-printa i metall och vi ser många möjligheter att utveckla tillverkningsmetoder för framtidens smarta produkter.

Bryne AB deltog under de senaste tre åren i Företagsfabrikens inkubationsprocess.

Kontakt:
Tomas Liljenfors, vd och grundare
Bryne AB
tomas.liljenfors@bryne.se
073-022 29 87
www.bryne.se

 • Nov 16, 2018

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Reportage Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0
 • Nov 16, 2018

  Nu kommer Ford lättaste superbil

  Reportage Kolfiberhjul och en motorhuv av polykarbonat är några av hemligheterna bakom lättviktaren med wow-känsla!
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  12
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  18