Oct 17, 2016

Världsledande Filtermist handplockar svenskt verkstadsföretag


Ska ingå i expertgrupp för teknik- och affärsutveckling.

Filtermist, som är världsledande inom oljedimavskiljare, har ett världsomspännande nätverk av ca 60 representanter och av dessa har ett tiotal blivit utsedda till partners att ingå i en expertgrupp för att bidra till Filtermist framtida teknik- och affärsutveckling.

En av dessa partners är svenska Partille Tool Trading AB som på IMTS-mässan i Chicago representerades av Bo Blom, företagets vd och ägare.

- Vi är mycket hedrade av att Filtermist, som är den ledande tillverkaren av oljedimavskiljare i världen, utsett Partille Tool till partner. Utnämningen innebär att vi får ett kvitto på att våra aktiviteter på den svenska marknaden gjort ett avtryck, även utanför landets gränser, säger Bo Blom.

- Men vi stannar inte och är nöjda med detta. Utvecklingen går starkt framåt, bland annat genom att fortsätta utbilda återförsäljare som ytterligare ökar den lokala närvaron på marknaden, säger Rickard Larsson, försäljnings- och teknikchef på Partille Tool.

- Oljedimma är inget man skall underskatta farligheten av, därför är utbildningen av återförsäljare absolut nödvändig. Man behöver bland annat insikt om lagar, luftflöden, belastning och processkunskap för att kunna rekommendera en installation som skyddar hälsan, har rätt pris och fungerar från första stund och ger en lång livslängd med full funktion.
 • Mar 20, 2018

  PLAY: Den självkörande snöplogen Yeti

  Play För första gången har 20 meter långa och 5,5 meter breda autonoma snöröjare plogat landningsbanan på Fagernes flygplats i Norge. Se tekniken bakom.
  0
  Annons
 • Att göra Origami av Metall

  Designprocessen kallas ”specialtillverkad massproduktion”, där kunderna kan välja från ett brett utbud av alternativ för att skapa en specifik produktkonfiguration
  107
 • Mar 19, 2018

  Ny FMV-affär till Saab - värd över 100 miljoner

  Affärer -Arbetet kommer i första hand att utföras på våra produktionsorter Linköping och Arboga, säger Ellen Molin, chef för Saabs affärsområde Support and Services.
  0
 • Mar 19, 2018

  "Maskinerna måste gå som schweiziska ur"

  Branschnytt Intresset för industriellt underhåll har aldrig varit större. SKFs koncernchef, en av talarna på Underhållsmässan, menar att i takt med en alltmer automatiserad produktion krävs satsningar på underhåll.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Pneumatik för extrema förhållanden

  Hos OEM Automatic hittar ni pneumatikkomponenter från leverantörerna Asco, Aignep och Castello, som med många års erfarenhet och utveckling tagits fram för att erbjuda marknadens mest pålitliga produkter.
  0