Volvo XC60 i kraschtest. Foto: Volvo Cars.

Jan 11, 2018

Här är världens säkraste bil


Krönt som den mest kompetenta i klassen Stor Off-Road bil.

Volvo Cars XC60 har blivit krönt som den mest kompetenta stora off-road bilen, och som bilen med den totalt bästa prestationen under 2017 i den prestigefyllda Euro NCAP 2017 "Best in Class" säkerhetsutmärkelsen.

Volvo XC60 fick nära perfekta 98 procent i klassen ”Adult Occupant” och i den Stora Off-Road klassen, visade klara företräden i klassen ”Safety Assist” med en poäng på 95 procent – 20 procent högre än den närmaste konkurrenten i klassen Stor Off-Road bil. Detta understryker Volvo Cars ledande position inom bilsäkerhet.

-Nya Volvo XC60 är en av de säkraste Volvobilar som hittills har utvecklats, säger Malin Ekholm, chef för Volvo Cars säkerhetscentrum. Den är fulladdad med ny teknik, designad för att assistera föraren, skydda bilens passagerare och andra trafikanter som gående och cyklister, plus mildrande av kollisionsrisker. Vi är stolta över att vårt pågående engagemang för att utveckla nya säkerhetsfunktioner har fått detta erkännande.

Utmärkelsen från Euro NCAP för XC60 följer i spåren av Volvo XC90, som 2015 fick samma utmärkelse för bästa stora off-road bil, och den totalt bäst kompetenta bilen det året. Volvo Cars V40 är ytterligare en tidigare Euro NCAP vinnare i klassen för små familjebilar.

-Vår vision är att 2020 ska ingen omkomma eller skadas allvarligt i en ny Volvobil. Prestationen Volvo XC60 gör är exempel på vårt engagemang att utveckla de mest innovativa säkerhets- och supportsystemen inom ramen för vår strävan mot visionen, säger Malin Ekholm.

Krocktest roll-over crash, med Volvo XC60:

Se film om säkerhetsystemen, Daniel Backlund i Volvos Sensor Safety Team förklarar:

Volvo Cars sätt att se på säkerhet gör företaget unikt i fordonsindustrin. Sedan 1970 har det svenska bilmärket samlat in data från tusentals verkliga kollisioner i syfte att skaffa sig en bättre förståelse och utveckla lösningar för verkliga säkerhetsbehov. Under 2017 prisades Volvo Cars för sitt bidrag till ökad trafiksäkerhet och färre omkomna och allvarligt skadade på våra vägar; av amerikanska NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

Per Lenhoff, Senior chef, och Magdalena Lindman, Teknisk expert på Traffic Safety Data Analysis, som båda arbetar vid Volvo Cars Safety Centre, en av fordonsindustrins mest avancerade testanläggningar, fick pris av NHTSA. Genom åren har de arbetat med att utveckla en rad system, inklusive passagerarskyddande avkörningsbegränsare och såväl fysiska som CAE-testmetoder (Computer Aided Engineering) som både samlar in data om och återskapar verkliga kollisioner.

Per Lenhoff, Senior chef, och Magdalena Lindman, Teknisk expert på Traffic Safety Data Analysis, arbetar vid Volvo Cars Safety Centre.

– Vi är mycket glada att Magdalena och Per har fått detta erkännande av NHTSA för sitt enastående arbete. Volvo Cars fundament bygger på att skydda människor, förstå deras behov och göra deras liv bättre. Vår konsekventa strategi för att utveckla lösningar för säkerhet i praktiken har gjort tydlig skillnad i många människors liv genom åren, säger Malin Ekholm, Vice President för Volvo Cars Safety Centre.

Euro NCAPs utmärkelser följer på att XC60 utsågs till årets Bil i Japan för 2017-2018. Volvo XC60 vann också Storbritanniens 2017 ”Car Tech Awards” för bästa säkraste bilen, bästa säkerhetsteknik och bästa Sat-Nav. Den blev krönt till årets Lyx- SUV i Storbritanniens ”Professional Driver 2017". Volvo XC60 har också blivit utsedd till en av tre finalister i ”North American Utility of the Year”, där vinnaren kommer att presenteras den 15 januari i år.

Euro NCAP utmärkelser

Varje år utser Euro NCAP en “Best in class” för att visa på vilka bilar som har presterat bättre än sina konkurrenter lanserade under samma år, och man använder en viktad summa av poäng för en noggrann jämförelse i varje klass, inom fyra bedömningsområden: vuxen åkande, åkande barn, fotgängare och säkerhetsassistans.
  • Oct 18, 2018

    ABB Sverige växlar upp inom digitalisering

    Nyheter Den nybildade funktionen Digital Operations löper tvärs över ABBs divisionsstruktur och företaget lovar digitalisering på riktigt när det är dags för höstens Sverigeturné.
    0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT