Jan 11, 2018

Världens mest kompakta elektriska transportör


Tillverkaren av elektriska linjärtransportörer, Conveyor 22 AB, lanserar sin nya modell Black Line 181.

Nya Black Line 181 är världens mest kompakta elektriska transportör med dimensionerna 271x118x38 mm, transporterad vikt 5 kg och en ljudnivå på 60 dB(A).

Idag är fler och fler tillverkningsmaskiner designade för att vara kompakta och smarta, anpassade till Industri 4.0 och The Internet of Things. Då uppkommer ett vanligt problem, det finns inte mycket plats kvar för att applicera eller bygga in tillbehör som t.ex. en utmatningsenhet. Dessutom står alla inför ett högre krav på digitalisering. Conveyor 22:s transportörslösning klarar dessa utmaningar.

Lars Sandberg, transportörens uppfinnare, berättar:

-När jag konstruerade min första transportör, tänkte jag på att använda ren energi, bygga kompakt och ge möjlighet att styra transportören med en PLC. Vi var redan för 10 år sedan banbrytande - ”be small and smart”.

- Vi får ständigt frågan om en mindre storlek från verktygstillverkare, maskinbyggare och automationsingenjörer. För att bättre kunna möta marknadens behov kan vi nu presentera "Black Line 181". Detta är tredje gången vi skapar världens mest kompakta elektriska linjära transportör.

Efter ett riktigt framgångsrikt 2017 ser Conveyor 22 nu fram emot att uppnå ännu högre mål år 2018.

Conveyor 22 AB strävar efter att tillhandahålla lösningar för att förenkla automationsprocessen, bidra till mer hållbart energiutnyttjande och en miljövänlig arbetsmiljö. Användningen av transportörerna har effektivt förenklat transportsystem och förbättrad produktivitet genom att eliminera manuella frekvensjusteringar, underhåll och oplanerade driftstopp.
 • Apr 19, 2018

  HARALD PIHL ökar exporten till Kina

  Branschnytt Familjeföretaget med över 100 år på nacken är Europas största lagerhållare av speciallegeringar och titan, alltid med aktuellt lagersaldo i realtid på webben.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Elmia Subcontractor på tyska

  Elmia Subcontractors satsning på Tyskland i april förra året blev väldigt lyckat. "15 intressanta leads vid första försöket", säger en av underleverantörerna. Nu är det dags för repris.
  0

 • Teknik

  3D-printing på frammarsch

  Nu kommer additiv produktion på bred front och Dankab Verktygsmaskiner lanserar InssTek på den svenska marknaden.
  0