Foto: Pixabay.

Nov 8, 2018

Utsedd till Sveriges bästa arbetsgivare


Teknikföretaget blev årets vinnare när medarbetarna själva fick välja: "Vi är helt enkelt ett varmt tryggt stabilt företag med ärliga härliga människor som bryr sig om varandra på riktigt"

Teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren är Sveriges bästa arbetsgivare. Det visar den årliga undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare som genomförs av employer branding-företaget Universum. Bengt Dahlgren tar hem förstaplatsen, närmast följt av Midroc och Knightec.

I undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare får företagens egna medarbetare betygsätta sin arbetsgivare utifrån kriterierna intern identitet, nöjdhet och vilja att rekommendera sin arbetsgivare, samt lojalitet. En fortsatt tydlig trend i årets resultat är att konsultbolag fortfarande lyckas erbjuda en arbetsplats där många människor trivs.

-Det känns fantastiskt att vi får denna utmärkelse, säger Bengt Dahlgrens personalchef, Agneta Lunden-Hjält, till Svensk Verkstad.

Vad är framgångsreceptet?

-Vi tror och agerar utifrån att människan är viktigast och allt utgår från att det är människan som är värdeskapande, vilket också innebär att det finns alla möjligheter att vara med och påverka och vara delaktig.

-Hos oss finns en varm atmosfär och en genuin känsla för varandra. Vi är helt enkelt ett varmt tryggt stabilt företag med ärliga härliga människor som bryr sig om varandra på riktigt, säger Agneta Lunden-Hjält.

-Bland konsultbolagen så är har man insett att humankapitalet är bolagets viktigaste resurs. Därför är man också benägna att jobba hårt för att erbjuda en arbetsplats för medarbetarna att älska. Dessa arbetsgivare visar att recepten för att skapa en stark kultur som uppskattas av medarbetarna finns. Är du beredd på att satsa så kan du också lyckas, säger Claes Peyron, Managing Director på Universum Sverige.

Gemensamt för de högst rankade arbetsgivarna, oberoende av bransch eller storlek, är att de särskiljer sig genom att deras medarbetare i större utsträckning än genomsnittet uppfattar dem som framgångsrika i sin bransch, att de är erbjuder mycket eget ansvar och att arbetsgivaren visar stor respekt gentemot de anställda. Detta är faktorer som är avgörande för att få engagerade och dedikerade medarbetare.

Topp 10 Sveriges Bästa Arbetsgivare 2018 - Stora arbetsgivare

1. Bengt Dahlgren

2. Midroc

3. Knightec

4. Tobii

5. Sigma

6. Sabis

7. Preem

8. Grant Thornton

9. Bravida

10. LRF Konsult

I listan återfinns även fler teknik-/industriföretag med följande placeringar:

13. Xylem

14. Scania

18. Väderstad

23. Atlas Copco

24. Volvo Cars

25. Alfa Laval

26. Combitech

30. Volvo Group
 • Nov 16, 2018

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Reportage Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0
 • Nov 16, 2018

  Nu kommer Ford lättaste superbil

  Reportage Kolfiberhjul och en motorhuv av polykarbonat är några av hemligheterna bakom lättviktaren med wow-känsla!
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  12
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  18