Lady Gagas 3D-printade sko designad av Naim Josefi. Foto: Anna Thorell, Jernkontoret.

Aug 21, 2017

Uppmärksammad modedesigner dragplåster på High Tech Steel Conference


Naim Josefi experimenterar med det oväntade materialet stål i samarbete med de svenska stålindustrierna Sandvik och Höganäs tillsammans i ett projekt av Jernkontoret.

Josefi experimenterar med det oväntade materialet stål i samarbete med de svenska stålindustrierna Sandvik och Höganäs tillsammans i ett projekt av Jernkontoret. Hans klänningar dekorerade med paljetter av stål har fått pryda catwalks och synts i TV. Även skorna han skapade åt Lady Gaga i en av hennes musikvideos har nu 3D printas i återanvänt stål.

Naim Josefi designs är lika hållbara och innovativa som de är exklusiva, och de banar vägen för en spännande framtid där mode och stålindustrin arbetar tillsammans för en hållbar produktion.

Foton från fashionweek.se

Missa inte chansen att se dessa otroliga skapelser och flera andra presentationer av olika innovatörer på HTSC i Falun. Teman i fokus i årets konferens är: Förnybara energikällor offshore, framtida applikationer med avancerat stål och AM/Metal 3D printing. Det finns även akademiska sessioner där internationella forskare från NSCAS, Nordic Summer Colloquium on Advanced Steel kommer att presentera sina forskningsområden och vad de hoppas kunna få för resultat. Chefsforskare från de stora bolagen inom stålindustrin, forskare från högskolor och universitet föreläser.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

High Tech Steel Conference, Falu Gruva

Måndag den 4 september 2017

Konferensen är öppen till alla. Anmälning på www.htsc.se
 • Apr 19, 2018

  HARALD PIHL ökar exporten till Kina

  Branschnytt Familjeföretaget med över 100 år på nacken är Europas största lagerhållare av speciallegeringar och titan, alltid med aktuellt lagersaldo i realtid på webben.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Elmia Subcontractor på tyska

  Elmia Subcontractors satsning på Tyskland i april förra året blev väldigt lyckat. "15 intressanta leads vid första försöket", säger en av underleverantörerna. Nu är det dags för repris.
  0

 • Teknik

  3D-printing på frammarsch

  Nu kommer additiv produktion på bred front och Dankab Verktygsmaskiner lanserar InssTek på den svenska marknaden.
  0