Håkan Råback. Foto: Tibnor.

Nov 7, 2018

Tibnor utsedd till certifierad SSAB Laser® Certified Partner


SSAB utökar nätverket.

SSAB har utsett Tibnor till SSAB Laser® Certified Partner. För att säkerställa en ökad tillgänglighet, snabba leveranser och hög produktkunskap så utökas nu SSABs nätverk av distributionspartners för SSAB Laser® med Tibnor i Sverige, Finland, Norge och Baltikum.

SSAB Laser® är en unik produkt, speciellt framtagen för laserskärning. Produkten förbättrar den generella produktiviteten, avkastningen och slutproduktens kvalitet. SSAB Laser® har också en garanterad planhet både före och efter laserskärning.

-          Våra partners får en grundlig utbildning i både produkten och dess användningsområden, så att vår kompetens kring vilka stål som verkligen lämpar sig för laserskärning sprids, säger Anders Wallin, chef för Teknisk Support hos SSAB. På så sätt kan fler kunder tillgodogöra sig nyttan av en snabb och problemfri skärning med kortare produktionstid, mindre behov av omarbetning och högre precision i de skurna komponenterna.

Distributionsnätverket för SSAB Laser® består av ett 10-tal dedikerade partners i Europa och till den skaran sällar sig nu Tibnor som första partner för den svenska marknaden.

-          För oss är det naturligt att representera SSAB, det har vi gjort i många år och nu tar vi ytterligare ett steg framåt i samarbetet, säger Håkan Råback, produktansvarig för Plåt hos Tibnor i Sverige. Vi har redan ett sortiment av SSAB Laser®och kommer nu utöka med fler dimensioner. Kopplat med vårt erbjudande med hög tillgänglighet, snabba leveranser och övrigt sortiment så blir vi en attraktiv leverantör till de svenska laserskärarna. Och glöm inte att allt också går att handla i Tibnors Webshop, avslutar Håkan.

Med varje leverans av SSAB Laser® följer också möjligheten till teknisk support. SSAB Tech Support finns lokalt över hela världen och kan besöka kunder med kort varsel för att lösa akuta problem eller för att inleda mer långsiktiga samarbetsprojekt.
 • Nov 16, 2018

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Reportage Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  73
 • Nov 16, 2018

  Nu kommer Ford lättaste superbil

  Reportage Kolfiberhjul och en motorhuv av polykarbonat är några av hemligheterna bakom lättviktaren med wow-känsla!
  367
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  73

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  12
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  21