Foto: Jernkontoret.

Nov 13, 2017

Succé för Ståldagen 2017


Fullsatt när stålindustrin presenterade sina visioner för framtidens samhällslösningar.

I tisdags arrangerades Ståldagen 2017 av Jernkontoret, stålindustrins branschorganisation, i centrala Stockholm. Evenemanget var fullsatt och de senaste dagarna har berömmet från deltagarna strömmat in. 

−   Det känns fantastiskt roligt att se gensvaret på vår visionsdag, Ståldagen. Vår ambition är att visa hur stålindustrin kan bidra till framtidens samhällslösningar på en rad områden, säger Bo-Erik Pers , vd Jernkontoret.

Isabella Lövin (MP), minister för klimat och internationellt utvecklingssamarbete. Foto: Pia Nordlander/BildN.

Programmet hade hållbarhet som tema och programpunkterna berörde klimatfrågan, branschens resa mot fossilfrihet, jämställdhet, framtidens jobb, entreprenörskap och teknikutveckling. Några av talarna var klimatminister Isabella Lövin, jämställdhetsprofilen Amanda Lundeteg från Allbright och klimatgurun Johan Kuylenstierna, vd på Stockholm Environment Institute. 

− Responsen från deltagarna har kommit in genom vår utvärderingsenkät de senaste dagarna, men också som spontana mejl med beröm och tack. Det känns fantastiskt värdefullt att kunna skapa en mötesplats där stålindustrin hittar nya samarbetspartners för att möta framtidens utmaningar, säger Bo-Erik Pers. 

Fakta Ståldagen

Ståldagen är stålindustrins årliga visionsdag och arrangerades för andra året i rad den 7 november på IVA i Stockholm. Deltagarna  bestod av 180 personer från myndigheter, politik, organisationer, företag och akademi. Programmet fokuserade på hållbarhet i ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Se filmer från Ståldagen på jernkontoret.se/staldagen2017 . Ståldagen 2018 äger rum den 5 december på IVA.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Inköparna hett villebråd i Jönköping

  Idag slår Elmia Subcontractor upp portarna i Jönköping. Utställarna laddar i sina montrar och Svensk Verkstad känner några inköpare på pulsen.
  0
 • Reportage

  Med batterifabriken i sikte

  Ett stort antal ingenjörer kommer att behövas inom design, utveckling, automation och process. Fullt utbyggd kan fabriken generera cirka 2500 arbetstillfällen. På fredagen var Northvolts marknadschef Martin Anderlind på plats i Skellefteå.
  0

 • Teknik

  En rad lanseringar från SKF

  SKF lanserar en rad nyheter för effektiv rotation och ökad driftsäkerhet på den svenska marknaden i samband med Elmia Subcontractor 2017.
  0