En kompakt MillTurn-maskin i segmentet ”Ultra-Precision” optimal för arbetstycken Ø150 x250 mm. Foto: Spinner.

Oct 4, 2018

SPINNER visade ny MillTurn-Svarv på AMB


Tar utvecklingen på hårdsvarvning flera steg framåt.

De ursvenska verktygsmaskinstillverkarna SMT / STOREBRO har sedan årskiftet förutom att tillverka SMT och specialmaskiner även åtagit sig ansvaret som återförsäljare av tyska SPINNER i Sverige. SMT / Storebro hanterar nymaskinsförsäljning, automationsprojekt samt all eftermarknad och support av SPINNER-maskiner.

Företaget är hemkomna från en lyckad mässvecka på AMB-mässan i Stuttgart där den tyska maskintillverkaren SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH presenterade ett nytt svarvkoncept - MICROTURN.

Victor Backman är försäljningsansvarig hos Spinners svenska återförsäljare SMT. Han berättar:

– SPINNER är en maskintillverkare som härstammar från hårdsvarvning, som på senare år jobbat hårt med utveckla produktsortimentet av CNC-svarvar och 5-axliga fleropar medan hårdsvarvarna enbart utvecklats i form av kringhörande automation.

– När vi nu presenterar MICROTURN tar vi utvecklingen på hårdsvarvning flera steg framåt. En mycket kompakt maskinstruktur som går att utrusta med verktygsrevolver, roterande verktyg och Y-axel samtidigt som man även håller kvar verktygsplatser för Gangtools-system. Den som vill ta steget ännu längre mot fleroperationssvarvning kan dessutom utrusta maskinen med frässpindel och subspindel.

– Maskinen MICROTURN är en fusion av SPINNERs erfarenheter på Hårdsvarvning – Fleroperationssvarvning – Fräsning, till vilket vi i slutändan även adderar automation för att hantera laddning av arbetstycken och kringutrustning.

 

 

AMB • Oct 19, 2018

  Den varma sommaren sänkte Husqvarna

  Nyheter Det lägre resultatet beror på svag efterfrågan på gräsklipparprodukter som har hög marginal i divisionen Husqvarna. Trädgårdsjätten vidtar konkreta åtgärder.
  0
 • Oct 19, 2018

  3D-printad jaktkniv från Älmhult

  Branschnytt Det är 3D-printföretaget 3D MetPrint som designat och tillverkar stålkniven som är "printad" i ett enda stycke.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT